Imorgon fredag drar den fjärde upplagan av stenhårda extremendurotävlingen "Battle of Vikings" igång vid Kilsbergen. Till i år storsatsar Kilsbergens Motorklubb med prispengar och toppförare från Enduro-VM, som Joakim Ljunggren och Johnny Aubert. Under fredag eftermiddag genomförs prologen som bestämmer startordningen inför lördagens race.

Årets Battle of Vikings går av stapeln den 26-27 juli vid Storstenshöjden, Örebros alpina centrum.

Tidigare vinnare av Battle of Vikings, Johan Edlund och Niklas Hammarbäck kommer få det mycket tufft att upprepa tidigare prestationer. Inte bara för att banan kommer bjuda på fler hinder och svårare sektioner i år, de får dessutom sällskap av världsstjärnor som Sveriges Joakim Ljunggren (Husaberg Factory Racing) och dubbla världsmästaren Johnny Aubert (KTM Factory Racing) från Frankrike.

Nytt för i år är även de prispengar som står på spel:
1:a plats €3000
2:a plats €2000
3:e plats €1000
4:e plats €300, 5:e plats €200, 6:e plats €100

Du som är sugen på att tävla, surfa in på www.battleofvikings.se

Fakta om Battle of Vikings:
Tävlingen startar på fredag eftermiddag (26 juli) med en prolog som kommer att bestämma startordningen inför lördagens huvudtävling. Prologen går på en kortare och snabbare bana, i täta heat med runt 20 förare i varje heat.

På lördagen (27 juli) släpps förarna ut i intervaller på den långa extrembanan, med vinnaren från prologen som första startande. Banan leder förarna genom hårda partier i skogen, tekniskt svåra och spektakulära byggda hinder och utmanande upp- och nedförsbackar i terrängen runt Storstenshöjdens södra nedfart.

Det är upp till förarna att välja vilken sorts motorcykel man vill tävla med, då både Enduro, Motocross och Trial- motorcyklar är tillåtna. En typ av motorcykel ger fördelar i vissa sektioner, och nackdelar i andra.

Formatet på tävlingen borgar inte bara för att göra den väldigt utmanade för förarna, utan också extremt underhållande för publiken som kan följa tävlingen nära, och hålls informerade av speakern genom högtalarna som finns runtom backen samt genom live-tidtagning som presenteras på bildskärmar.

Mer om tävlingen på: www.battleofvikings.se