Husabergföraren Graham Jarvis är kungen av Extremenduro efter en blöt och vild körning vid Erzberg i Österrike. Lättnaden hos Graham Jarvis kunde tydligt ses i hans ansikte när han korsade mållinjen för 2013 års Red Bull Hare Scramble. Den försynte och oftast tystlåtne föraren kämpade sig uppåt från andra startled på den översvämmade banan för att säkra sin första seger i den stenhårda tävlingen.

Graham hade tidigare vunnit det mesta som går att vinna inom Extremenduro, men inte Red Bull Hare Scramble. Detta trots att han varit den första att korsa mållinjen under tidigare upplagor, där missade kontrollpunkter uteslutit honom från prispallen vid flertalet tillfällen.

76257 ivan_cervantes_1024

Det var antagligen på grund av dessa tidigare motgångar som Graham uttryckte ren och skär lättnad på mållinjen istället för att vilt festa loss. Andraplatsen vanns av den tyske Husqvarnaföraren Andreas Lettenbichler, en annan förare som haft ett antal oturliga körningar uppför Erzberg.

Tredjeplatsen vanns av Graham teamkamrat Alfredo Gomez efter att han vann en intensiv duell mot titelförsvararen Jonny Walker. KTM-föraren Jonny hade gjort ett magnifikt arbete med att ta sig tillbaka in i racet efter att hans motorcykel nästan "drunknat" på djupt vatten i början av racet.

Av de 500 förare som startade Red Bull Hare Scramble var det bara 14 som nådde målet i vad som klassas som den tuffaste endagars endurotävling i världen.

2013 års Red Bull Hare Scramble – Toppfem-resultat
1. Graham Jarvis (Husaberg)
2. Andreas Lettenbichler (Husqvarna)
3. Alfredo Gomez (Husaberg)
4. Jonny Walker (KTM),
5. Ben Hemingway (Beta)