Fredag den 5 Juli är det dags för årets upplaga av SM i SuperEnduro.
Tävlingen kommer att köras i Halmstad i samband med den så kallade SM-veckan. Joakim Ljunggren kommer att vara på plats för att försvara SM-titeln.

När tävlingen kördes för första gången för tre år sedan, även då i Halmstad, var det som en helt ny gren under namnet Xtreme Enduro-SM, och ingen visste egentligen hur det skulle gå. Det enda vi visste var att vi hade en purfärsk VM-silvermedaljör inom SuperEnduro i form av Joakim Ljunggren, från Karlskoga på plats.

71753 joakim_ljunggren_1024

Tävlingen blev en succé med tuff racing och välfyllda läktare.
Ljunggren segrade inte helt oväntat och bärgade

historiens första SM-guld i disciplinen.
Ifjol var det ingen SM-vecka i Halmstad, och istället kördes Xtreme Enduro SM i Hallsberg. Återigen var det ett fartfyllt och välbesökt evenemang där Joakim Ljunggren tog sitt andra guld, även om han denna gång var betydligt mer pressad.

Men allt det är historia. Nu laddar vi för 2013 års upplaga.
Platsen i år är Söndrums IP och disciplinen har bytt namn till Super Enduro SM.


Anmälan har nyligen öppnat och ännu vet vi inte exakt hur startlistan kommer se ut.
Men en sak vet vi och det är att Joakim Ljunggren kommer att finnas på plats för att försöka ta sitt tredje raka SM-guld.

Men i år kan han nog räkna med tufft motstånd då många fler unga förare har fattat tycke för grenen och dessutom är riktigt bra på det. Ett flertal av dessa var under vintern ute och testade på SuperEnduro-VM och kommer nu göra allt i sin makt för att köra till sig det åtråvärda guldet.
Dessutom hoppas vi få se några av toppförarna från motocross och trial på plats också för att sätta enduroförarna på plats.

banskiss ver1
Tävlingen startar 14:00, och cirka tre timmar senare (omkring klockan 17.00 vet vi vart årets medaljer har hamnat).
www.endurosm.se finns all aktuell information om tävlingen och där kan man även förköpa biljetter till reducerat pris.

Mer info om SM-veckan finns på www.smveckan.se