Första rundan av 2012/2013 års SuperEnduro-VM kördes för cirka en vecka sedan inne i Atlas Arena i Lodz, Polen. Det här är en tävlingsform som växer och blir allt mer populär, både hos förarna och åskådarna. Redan nu kan vi meddela att den första rundan av 2013/2014 års SuperEnduro-VM kommer att köras i den spektakulära Liverpool Echo Arena, i centrala Liverpool, Storbritannien, den 17 november 2013. Vid sidan av endurotävlingarna kommer även SuperEnduro Racing med cykel (utan motor) att köras på banan.

Många professionella toppcyklister tävlar redan i SuperEnduro Racing, men normalt utomhus och i bergsområden runt om i hela världen. Nu kommer vi alltså få se dessa göra upp på samma bana som vi normalt brukar kunna se Joakim Ljunggren, Taddy Blasuziak och andra toppförare tampas med sina motorcyklar i kampen om titeln i SuperEnduro-VM.

Storbritannien har redan många mycket väl etablerade, professionella, cyklister och motorcykelförare inom alla discipliner i deras respektive sport, och uppblandat med förare från resten av världen finns goda förutsättningar för actionspäckad racing på högsta nivå.