VM-enduroregler år 2009

Vid 2008 års FIM-kongress i slutet av oktober, som hölls i Durban, Sydafrika, beslutades om en del nyheter i reglerna för VM-tävlingar i enduro.

Foto: Edmunds J. KTM Images

 

Följande punkter innefattar några av förändringarna:

  • Arrangörerna får anordna en tidsbestämd prolog att köras på fredag kväll, den måste då hållas mellan klockan 19.00 och 22.00. Dess körtid skall vara mellan 1.30 och 3 minuter lång. Om prologen hålls efter mörkrets inbrott, skall arrangören se till att banan är upplyst med konstljus. Prologen betraktas som det första testet i tävlingen, och är därmed också del av den första tävlingsdagen.

  • Man har beslutat att ändra namn på juniorendurovärldscup till juniorendurovärldsmästerskap. I och med detta öppnar man även för en ny tävlingsklass, FIM ungdomsendurocup. Klassen är öppen för förare mellan 16 och 21 år att tävla med tvåtakts 125 kubik, och ingår i juniorendurovärldsmästerskapet.

  • Inom kategorin Sixdays skall nu alla i samma lag bära en likadan landslagströja under hela tävlingen. Det gäller seniorer och juniorer i World Trophy samt deltagare i damernas världscupklass.

 

Läs mer i pressrelease från FIM 2008 Congress