Husabergföraren Graham Jarvis har onekligen haft ett bra år. Efter att tidigare i år vunnit Red Bull Romaniacs, Hells Gate , The Tough One och Wildwood Rock Extreme Enduro. Nu senast var det dags att vinna stenhårda Roof of Africa, och detta i sin debut i racet. Här kan du läsa mer och kolla in några filmer från racet...

Nu har Graham Jarvis etsat in sitt namn i bergen i Lesotho där han vann det legendariska Roof of Africa ombord på en Husaberg TE 300.

Det stenhårda racet klassas som "modern till extrema endurorace" och sägs vara ett av de svåraste enduroracen i världen.

chris birch_in_SA

Chris Birch

 

KTM-föraren Chris Birch missade att ta sin fjärde raka titel i Roof of Africa, utan fick nöja sig med andraplatsen, framför hans eviga rival i det sydafrikanska racet - Jade Gudzeit.

Det tre dagar långa evenemanget i södra i det afrikanska kungadömet Lesotho är en traditionell del av racingkalendern och under senare år har dominerats av Birch, som kommer från Nya Zeeland men bor och tävlar i Sydafrika. Det börjar med en prolog i huvudstaden som följs av två tuffa dagar av extrem Endurotävling under vilken förarna angriper den vilda bergsterrängen, inklusive några förrädiska bergspass under sex-sju timmar om dagen.

 

Det var tidigt under dag två som Chris Birch kraschade hårt och fick sin cykel över sig och skadade foten i processen, men han kämpade för att komma tillbaka in i loppet och i slutet av den dagen var det endast två minuter som separerade de tre dominerande förarna. Chris hade även en del tur under finalen, som körs på toppen av Bushman Pass och med den rutiga målflaggan i siktet, då Gudzeit låg tvåa bakom Jarvis och förlorade kontrollen över sin cykel och var tvungen att kila nerför en mycket brant lutning hämta den Detta gjorde att Chris enkelt kunde glida förbi och stjäla andraplatsen.

Roof of Africa veteran Darryl Curtis (KTM) slutade femma och medgav att han mest körde på skoj och såg det hela som en slags uppvärming inför Dakar-rallyt i Sydamerika (januari 2012).

acc6b970c8

Topp-fem-resultat Gold Class -Roof Of Africa 2011

1, Graham Jarvis, Storbritannien, Husaberg

2, Chris Birch, Nya Zeeland, KTM

3, Jade Gudzeit, Sydafrika, Yamaha

4, Mark Torlage, Sydafrika, Yamaha

5, Darryl Curtis, Sydafrika, KTM

 

Höjdpunkter från racet