Graham Jarvis vann Wildwood Rock Extreme Enduro

Den engelske extremenduro-specialisten Graham Jarvis vann Wildwood Rock Extreme Enduro vid Tullamarine i Victoria, Australien i söndags.

Den 36-årige Husabergföraren var i en klass för sig under det tre timmar långa racet, körandes en Husaberg TE 300 tvåtakt till seger mot Australiens främsta enduroförare.

Tävlingen bjöd på en variation av hinder som bland annat inkluderar stenar, tegel, stockar, däck och balanskörning på balkar. Jarvis körde till synes lätt hem segern och prissumman 10 000 dollar.

-Jag visste inte vad som väntatade mig. Regnet gjorde det svårare och det är en svår tävling, men det är en häftig tävling. Jag hoppas verkligen att jag kan komma tillbaka nästa år och förvara min seger, kommenterade Jarvis segern.

Jarvis vann racet efter att ha kört ett varv mer än övriga i en spektakulär köruppvisning, Denna seger kan han lägga till förra månadens seger i Red Bull Sea to Sky Extreme Enduro i Turkiet.

Engelsmannen har onekligen haft ett bra år och kan även glädja sig åt att ha vunnit det mesta man kan vinna inom Extrem Enduro i år; såsom Red Bull Romaniacs, Hells Gate och The Tough One. Inom kort beger sig Jarvis till Sydafrika för att göra sin debut i Roof of Africa.