Six Days: Sverige tappar ledningen, och Ljunggren bryter

Den fjärde tävlingsdagen i Six Days stod för en hel del bakslag och motgångar för de svenska förarna. Junior Trophy-laget tappade ledningen till Frankrike till följd av att Johan Carlsson tvingades bryta på grund av motorras. Dessutom fick Calle Sjöö kämpa sig fram i skogen utan fungerande bakbroms. Efter dagens körning ligger nu det svenska laget i Junior Trophy på andra plats, cirka sju minuter efter Frankrike. Tredjeplatsen innehas av England.

 

 fb_day4_stefano_valsecchi

Hör Calle Sjöö kommentera 4e tävlingsdagen….

{mp3remote}http://www.tibromk-enduro.nu/ljud/2011-08-11-calle.mp3{/mp3remote}

Intervjun är utförd av Mikael Sandberg – www.tibromk-enduro.nu

 

Även i Trophylaget uppstod problem, inte minst för Joakim Ljunggren som tvingades bryta till följd av en lårskada (som ett resultat av en vurpa). Under dagen var det många lag och förare som hade ordentliga problem i de finska skogarna. Det finska laget ligger i fortsatt ledning, före Spanien och USA, med Sverige på fjärde plats.

 

fb_day4_linus_karlsson

 

Hör Joakim Ljunggren kommentera 4e tävlingsdagen…

{mp3remote}http://www.tibromk-enduro.nu/ljud/2011-08-11-joakim.mp3{/mp3remote}

Intervjun är utförd av Mikael Sandberg – www.tibromk-enduro.nu

 

Bland klubblagen fick det svenska juniorlaget Team West släppa ifrån sig ledningen till ”Husaberg-Czech” (som leder med ett övertag på cirka 1 minut över Team West).

I damklassen är Frankrike i ledning, före Finland och Australien. Sverige (Jessica Jönsson och Jessica Malcolmsson) är på fjärde plats.

fb_day4_hanna_mertsalmi