Rapport från Faraorallyt

I söndags gick starten på Faraorallyt i Kairo, Egypten. Rallyt som ingår i världscupen pågår mäter 300 mil och pågår under sju dagar. Efter fyra av sju tävlingsdagar ligger Annie Seel på 16 plats totalt trots en del strul.

Tidigare har vi rapporterat om tävlingens första dagar (se nedan). De senaste dagarna har vi inte fått någon kontakt med Annie utan får nöja oss med att rapportera hur det ser ut i resultatlistan så här långt. Under tävlingens fjärde dag fortsatte Annie, som kör en modifierad KTM 525, att gasa järnet och körde i mål på 20 plats vilket betyder 16:e plats i totalställningen så här långt. Den franske KTM-föraren David Casteau leder tävlingen.

pharaons_2008_4

Björn Nygren som kör en Husaberg FE650 blev 60:e man den fjärde tävlingsdagen och ligger nu 45:a totalt.

alessandro_zanotti_1

Idag, torsdag, går tävlingen i en 39 mil lång loop med start och mål i Siwa. Så snart vi får kontakt med Annie återkommer vi med en fylligare rapport.

pharaons_2008_9

Rapport från tidigare dagar (dag 1-3):
Första dagen (i söndags) började mindre bra för Annie. Plötsligt, efter cirka tio mils körning brast packboxen hos växelföraren och det mesta av motoroljan läckte ut. Tur i oturen inträffade detta precis vid tank- och serviceplats. Ny packbox monterades och olja fylldes på. Tappade trots det inträffade endast 20 viktiga minuter. Dessutom säkrade Annie upp med att köpa två extra stora kylare. Till sist körde Annie i mål som 32:a. Björn Nygren som kör en Husaberg FE650 körde in på 52:a plats.

annieseel

Andra tävlingsdagen var totalt sett en bra dag för Annie, som körde både fort och felfritt. Hon rapporterar att hon körde om massor före tankning. Sen körde hon i stort sett ensam hela vägen in i mål. Dessutom meddelar Annie att hon körde om deltagaren med nummer 100, som startade 10 minuter före henne. 20 mil från mål fick motorcykeln bensintorsk, till Annies stora förvåning. Efter cirka 20 minuter väntan lyckades Annie få en liten bensin av en annan deltagare.

Trots den lilla fadäsen körde Annie in på femtonde plats för dagen vilket placerar henne på 20 plats totalt. Efter målgång upptäckte Annie att den bakre bensintanken spruckit, och snart hade hon letat upp och köpt en ny aluminiumtank. Björn Nygren körde i mål på 59:e plats, och återfinns på 49:e plats i totalställningen efter två körda dagar.

oa5h0738

Den tredje tävlingsdagen körde Annie Seel i mål på 16:e plats vilket placerar henne på 16:e plats totalt. Björn Nygren körde in på 47:e plats och återfinns nu på 46:e plats i totalställningen.