Snickaren Mattias från Roomservice ska ställa upp i årets upplaga av GGN på en Suzuki. Mattias har tidigare tävlat på SM- nivå i enduro under 90-talet, och kört ett par GGN tidigare med olika resultat. Dock ingen topplacering som mer berodde på materialet än på Mattias själv, det året det gick bäst så åkte han runt med en sadel som lossnade hela tiden.

Suget efter att börja köra igen har funnits hela tiden men tiden har inte räckt till, med två barn och arbetet med Roomservice som är väldigt intensivt under inspelningarna.

Så nu med en lätt 40:årskris fick han förfrågan från Team Suzuki om han kan tänka sig köra för deras "fabriksteam". Dom behövde inte fråga två gånger direkt, så nu har han börjat en lättare uppladdning med ett par mil i veckan på trampcykel på grund av en mindre revbenskada som han fick när han åkte vattenskidor.

fb__DSC7391

Nu när han inte kan skylla på materialet, en Suzuki RMX 450z, är han sugen på revansch men då gäller det att hålla huvudet kallt det första varvet och inte överköra och tömma kroppen på kraft, den ska trots allt räcka i minst tre timmar.

I teamet för han sällskap av FMX-föraren Fredrik "Fredd" Johansson, Patrik ”Budda” Andersson, Filip Backlund från Pro Superbike och eventuellt skådespelaren Olle Sarri.

Han undrar även själv varför han vid 40:års ålder får ingå i ett "fabriksteam", beror det på hans talang eller att han är ”kändis” skrattar han.