Under fredagen, lördagen och söndagen kördes den 17 upplagan av endurotävlingen Stångebroslaget. Det var en het och dammig tillställning. Husabergföraren Calle Sjöö från Tibro MK körde hem totalsegern före Kalle Svensson och John-Christian Seljord.

Calle Sjöö, vann Stångebroslaget 2010 och även juniorklasasen samt deltävlingen i europacupen för långlopp.

-Var 4-5 i starten. Johan Carlsson drog iväg ordentligt i ledningen. Var uppe på andra plats och sedan blev det fight med Wicksell, Persson. När det var 5 minuter kvar av spåret på sista varvet så kom jag ikapp Johan Carlsson som hade fått gett upp med motorproblem, förklarar en glad Calle Sjöö.

HÖR CALLE SJÖÖ KOMMENTERA RACET

{mp3remote}http://homer.hmdata.se/tmk/ljud/2010-07-11-calle.mp3{/mp3remote}

Intervjun utförd av Mikael Sandberg - www.tibromk-enduro.nu

 

Lördagens väder bjöd på sol och värme. Trots vattnande under natten och morgonen blev det dammigt under eftermiddagens race.

Klass 8 (motion 30-39 år)

Först ut kl 09.30 på lördagsmorgonen var motion 30-39 år. Efter den sedvanliga startproceduren var förarna klara för start. Återigen var det så många startande att man delade upp klassen i två starter.

Segrare blev Anders Sydborg från Lindköpings MS. Tvåa blev Lars Lindell Göta MS, Trea Tomas Persson Uppsala MCK.

 

Kl 7,11 (Motion 16-29 år, Dam 16-65 år)

Den andra starten på lördagen gick kl 13.00 på eftermiddagen där damerna släpptes ca 10 minuter före herrklassen.. Värmen var om möjligt ännu högre och det blev en hård kamp i båda klasserna. Segrare i damklassen blev Camilla Mitkiewicz Försvarsmaktens Enduroklubb. Mycket glädjande för hela klubben. Tvåa blev Jessica Jönsson Göta MS. Och den sista pallplatsen tog Sandra Lysén även hon Försvarsmaktens Enduroklubb.

I klass 7 blev det en stenhård kamp där Anders Hallsten Göta MS vann tätt följd av Zandler Knutson Arlanda MC. Tredjeplatsen tog Johan Danielsson Göta MS.