Nästa vecka är det dags för årets upplaga av den spektakulära och stenhårda endurotävlingen Red Bull Romaniacs. Förra året var Fastbikes.se på plats och följde svenskarna i tävlingen, och Johan Ahlberg kan intyga att det är en tävling för den äventyrslystne masochisten. I år finns sex svenskar med i startlistan, och Fastbikes.se kommer följa svenskarnas kamp med stort intresse. Här kan du se några filmer från den häftiga tävlingen.

Vanja Kollman deltar på nytt. Den här gången kör hon i team med Christer Andersson i ”Hobby Class”.

Även Mats Igelström börjar bli en rutinerad förare i Red Bull Romaniacs, men till skillnad från förra året där han körde i lag, kör han ensam i ”Hobby Single” i årets tävling.

KTM-förarna Niklas Gustafsson och Jonas Karlsson kommer att köra i lag i ”Experts Team”.

Vidare är extremenduro-experten och Husabergföraren Joakim Ljunggren anmäld till tävlingen. När Fastbikes.se talar med Joakim (som då var på väg från Polen för att delta i Slovakiens Enduro VM) meddelar han att siktet är inställt på att han ska köra tävlingen, men Joakim kommer bestämma sig definitivt först efter helgens VM-tävling i Slovakien. Joakim är anmäld att köra i klassen ”Pro Riders” vilket betyder att han kommer att få tampas mot förra årets totalsegrare Andreas Lettenbichler (BMW), Chris Birch (KTM), Graham Jarvis (Sherco) och Taddy Blazusiak (KTM) med flera…

Tävlingen inleds med en spektakulär prolog inne i Sibiu lördagen den 26 juni (midsommardagen) och följs sedan av fyra stenhårda dagar ute i Rumäniens vildmark.

 

{youtube}gB0ugwV7xKA{/youtube}

{youtube}pwuP0YEQytU{/youtube}

{youtube}mKXvzphkRSw{/youtube}

{youtube}KjZaCkZFGW8{/youtube}

{youtube}DwPXpZk0hHo{/youtube}

{youtube}M7sSUX87rQo{/youtube}