Den polske KTM-föraren Taddy Blazusiak dominerade återigen den extrema endurotävlingen Red Bull Hare Scramble och vann med över tio minuters marginal till den tyske BMW-föraren Andreas Lettenbichler och engelsmannen Dougie Lampkin med sin Beta. Det var fjärde gången på raken som Taddy vann över det helvetiska berget Erzberg i Österrike. Fastbikes.se var på plats och njöt av tävlingen.

KTM-föraren Chris Birch, från Nya Zeeland, låg länge femma men fick kasta in handduken efter att en sten slagit sönder kopplingskåpan.

-Det var otrolig tufft och jag är mycket glad över att ha besegrat Iron Giant ännu en gång, sa Taddy efter målgång.

0606_taddy_02

Andreas Lettenbichler nådde andraplatsen och var nöjd trots att målsättningen var vinst.

-Värmen och den extremt utmanande banan gjorde det svårt för mig. Taddy var nu en klass för sig, kommenterade Andreas Lettenbichler sin fjärde pallplats på Erzberg.

0606_lettenbichler

Den 12-faldige världsmästaren i Trial, Dougie Lampkin, knep tredjeplatsen, cirka 17 minuter efter Blazusiak.

0606_lampkin

Av de 500 deltagarna kom 16 förare i mål. En särskilt enastående prestation stod den sympatiske trialföraren Taichi Tanaka från Osaka för, som var den första japanska deltagaren i Red Bull Hare Scramble som kommit i mål. Tanaka startade från femte startled och passerade mer än 200 förare under sin väg till målet...

fb_DSC_0508

Kai Lundmark och Ronnie Bodinger laddar inför start på Red Bull Hare Scramble...

Av åtta svenskar som var med under prologen var det två som kom vidare till Red Bul Hare Scramble, Ronnie Bodinger och Kai Lundmark. Johan Ahlberg, inledde försiktigt under fredagens morgonregn men kapade sedan över 40 sekunder på lördagens prolog. Med en total körtid på 13 minuter och 51 sekunder missade han snöpligt startplatsen i Red Bull Hare Scramble  (trots placering 454 under lördagen) med cirka två sekunders marginal, vilket motsvarade 21 placeringar. Under söndagen tröstade han sig med att njuta av tävlingen och solen istället…

fb_DSC_0881

Det är ännu brantare än det ser ut att vara...

 

Men trots en viss portion av besvikelse över sin insats lovar Johan att komma tillbaka nästa år igen, och den gången ska han ha övat mer på Motocross och grusvägar, istället för envist skrivbordsknappande och sparsamt med endurokörning, för att få upp tempot i kroppen. Dessutom kommer han sannolikt köra en fyrtaktare, istället för den fantastiska enduromaskinen KTM 300EXC som han körde (vilket däremot hade varit ett ypperligt val under söndagen).

fb_DSC_0644

Ronnie Bodinger laddar upp för startbacken i Red Bull Hare Scramble, som ett led i hans väg till Dakarrallyt...

 

Ronnie Bodinger blev bäste svensk genom att klara femte kontrollpunkten innan tävlingstiden på fyra timmar löpte ut. Samtidigt kan vi intyga att även Ronnies energi tog tvärslut... Kai Lundmark kämpade friskt och hann passera fjärde kontrollpunkten innan tiden var över. Härligt kämpat i hettan!

fb_DSC_0734

Kai Lundmark (med blå tröja i mitten av bilden) satsar uppför

fb_DSC_0844

Kontrollpunkt 5

fb_DSC_0696

Det fanns gott om "draghjälp" att få utmed banan...