Red Bull Romaniacs fortsätter

Dag tre

Efter tre, varav två stenhårda dagar och cirka 50 mils körning ute i den rumänska vildmarken, börjar förarna bli rejält utmattade. Det gäller även för toppförarna Graham Jarvis, Gerhard Forster och Chrus Birch. Med endast en tävlingsdag kvar är det den engelske Shercoföraren som leder före den tyska BMW-föraren Gerhard Forster. Och svenskarna kämpar vidare.


Under gårdagen höll toppförarna ihop, precis som tidigare dagar. Gerhard Forster stod för navigeringen. Då och då försökte någon av förarna lägga in en attack i ett försök att köra ifrån de andra, men körde snart vilse och blev kort därefter omkörda av de andra.

d-day-029-off-road_gr

Väderförhållandena med dålig sikt, regn och kyla var inte till förarnas fördel och den redan tuffa banan blev allt tuffare. Som om inte dagens 14 mil långa bana var tillräckligt bökig kom BMW-föraren fram till serviceplatsen med kraschad växellåda och endast ettans växel att tillgå. Trots att Gerhard tappade en del på det stulet visade han åter igen att han är att räkna med då han dök upp som andreman vid kontrollpunkt fyra.


Chris Birch vågade inte släppa "GPS-maskinen" Gerhard Forster ur sikte på grund av sin rädsla för att köra totalt vilse, och ligger fortfarande på tredjeplats efter Forster.

_1_20080913_2015868789
Svenskarna som är på plats kämpar tappert och efter två tävlingsdagar låg Morgan Rosell på 33:e plats i "Experts Single" medan Hans Karlsson och Hampus Jansson återfanns på tolfte plats i "Expert team class" medan Mats Igelström låg femma i "Hobby Class".


Film från dag 2

{youtube}RM9b5PSyJMA{/youtube}

 

Resultat Dag 3 Pro Class

 

1. Graham Jarvis

UK

06:05:30

2. Chris Birch

NZL

06:11:44

3. Gerhard Forster

GER

06:14:20

 

Totalställning efter Dag 3 Pro Class

 

1. Graham Jarvis

UK

Sherco

19:27:19

2. Gerhard Forster

GER

BMW

19:36:51

3. Chris Birch