För två år sedan flyttades det ökända Dakarrallyt från Afrika till Sydamerika på grund av problem med terroristhot och oroligheter. Efter att årets rally var genomfört började omedelbart rykten kring vart 2011 års upplaga av rallyt skulle arrangeras. Nu låter arrangören meddela att rallyt kommer att köras i Sydamerika även nästa år.

De goda relationerna som byggts upp med två länderna, härliga idrottsliga förutsättningar, liksom de fantastiskt entusiastiska åskådarna, har varit några av de främsta anledningarna till varför Dakar-teamet beslutat sig för att 2011 års Dakarrallyt åter igen ska köras i Argentina och Chile, med start den 1 januari och målgång den 16 januari.

 

-Att kunna räkna med Dakar igen är en dröm för Argentina. Vid sidan om tävlingen har bilder på vårt landskap och våra invånare spridits vida omkring över hela världen (Tv-reportage från rallyt har sänts i över 190 läner) under de senaste två åren. Vi är mycket stolta över att kunna välkomna Dakar igen och har arbetat mycket hårt för att möjliggöra detta, säger Enrique Meyer, Argentinas statssekreterare för turism.

fbsmall_8263490

-Det är en ära för Chile att bekräftas som ett värdland för Dakar 2011. Vi är övertygade om att denna internationella idrottsfestival är ett perfekt sätt att visa upp Chiles unika områden för den övriga världen. Vi vill betona vikten av denna händelse i en tid då vårt land lider av följderna av en förödande jordbävning. Dakarrallyt kommer att hjälpa oss framåt och samtidigt visa att Chile är i stånd att övervinna sådana olyckor, förklarar den nya idrottsministern i Chile, Ruiz Tagle.

För de kommande åren fortsätter rallyarrangören A.S.O. att arbeta med flera alternativ, särskilt med möjligheten för en återgång till den afrikanska kontinenten.