KTM-föraren Luca Manca från Sardinien i Italien kraschade och ådrog sig en mycket allvarlig skallskada under Dakarrallyts sjätte sträcka. Förra veckan ansågs Luca vara så pass frisk att han äntligen kunde flygas hem till Italien. I fredags landade han tillsammans med sin far på Linates flygplats och fördes under spektakulära former i snökaoset till San Raffaele sjukhus i Milano, där bland annat Lucas fru och mor anslöt.

Det var under Dakarrallyt sjätte etapp som KTM-föraren Luca Manca körde omkull och ådrog sig en allvarlig skallskada. Efter den allvarliga olyckan fick Luca Manca vård på sjukhuset Mutual de Seguirdad i Chile där han till en början hölls nersövd och andades med hjälp av respirator. Till en början svarade Luca inte på någon form av stimulation men läget ansågs ändå var stabilt. På grund av kraftiga blödningar lät läkarteamet även borra dräneringshål i Lucas skalle.

Ett par dagar senare kom äntligen beskedet vi väntat på. Luca Manca hade vaknat och andade nu utan hjälp av respirator. Han reagerade även normalt på stimulation. Han kunde under visselirligen inte svara muntligen på tilltal på grund av andningsmasken han bar, men svarade på frågor med hjälp av gester. Han kände även omedelbart igen sin far som kommit för att vara vid hans sida.

Förra veckan var Luca Manca så pass frisk att han kunde flygas hem till Italien.