Under söndagen kördes den tredje och säsongens sista deltävling i Indoor VM. Den här gången ägde racet rum i Barcelona, och den svenske Husabergföraren Joakim Ljunggren var på plats och försvarade de svenska färgerna. Efter de tre finalheaten stod det klart att Joakim, som debuterade i det stentuffa mästerskapet, körde hem en tredjeplasts totalt. fastbikes.se önskar stort GRATTIS! Hör Joakim kommentera söndagens lyckade race.

Efter en härlig kvalkörning lyckades Joakim ta sig till final, där han fick tampas med bland annat regerande mästaren, Ivan Cervantes, Taddy Blazusiak och David Knight.

joakim_ljunggren-2

Joakim Ljunggren pustar ut... Grattis till tredjeplatsen!

 

David Knight körde hem segern i första heatet tätt följd av Taddy Blazusiak och Daniel Gibert. Joakim Ljunggren körde in på en fjärdeplats.

ivan_cervantes

Ivan Cervantes

 

I andra finalheatet var det Taddy Blazusiak som var snabbast före Ivan Cervantes och David Knight. Även i detta heat kom Joakim fyra.

 

I det tredje och söndagens sista finalheat var det Ivan Cervantes som segrade. Andraplatsen kneps av Taddy Blazusiak medan David Knight kom trea. Joakim slutade på sjätte plats i detta heat.

taddy_blazusiak

Taddy Blazusiak vann indoor-VM!

 

Totalt vann Taddy Blazusak före Ivan Cervantes och Joakim Ljunggren.

 

Hör Joakim Ljunggren kommentera:

Finalheat 1

{mp3remote}http://www.tibromk-enduro.nu/ljud/2010-01-31-joakim1.mp3{/mp3remote}

 

Finalheat 2

{mp3remote}http://www.tibromk-enduro.nu/ljud/2010-01-31-joakim2.mp3{/mp3remote}

 

Finalheat 3

{mp3remote}http://www.tibromk-enduro.nu/ljud/2010-01-31-joakim3.mp3{/mp3remote}

 

(telefonintervjuer utförda av Mikael Sandberg - www.tibromk-enduro.nu