Efter fredagens etapp återstår endast en tävlingssträcka innan 2010 års Dakarrally avslutas i Buenos Aires. Annie Seel gick i mål på en 32:a plats på den 13:e etappen. Det var hennes elfte etappseger i damklassen, där hon sedan länge stått ohotad. Närmaste konkurrent är italienskan Silvia Giannetti som ligger mer än 12 timmar bakom Annie. I den totala resultatsammanställningen ligger Annie nu på en 45:e plats.

 

-Nu börjar det dra ihop sig. Hittills har man ju inte vågat prata längre än en dag i taget, etapp för etapp, men nu börjar det kännas som att jag faktiskt ska gå i mål imorgon. Visserligen är det ytterligare 206 kilometer som ska köras. Men visst ser jag målet i sikte, Buenos Aires är närmare än någonsin, säger Annie Seel.

Dagens etapp gick mellan mellan San Rafael- Santa Rosa, och var den trettonde i ordningen: längd: 725km varav special/tävlingssträcka: 368km.

-Det var mycket säker och lugn körning, inga chansningar alls, jag ligger där jag ligger i resultatlistan, kan inte påverka den så mycket uppåt, däremot så skulle det ju kunna hända vad som helst åt andra hållet, så jag valde att köra safe, säger Annie.