Söndagen blev en minst sagt dramatisk dag för Annie Seel. Under den 8:e etappen av Dakarrallyt försvann Annies KTM ner i ett hål och fick bärgas från platsen av en helikopter. Det var i samband med ett byte av spårval som Annie upptäckte ett hål i vägbanan som inte var utmärkt i roadbooken. I sista stund lyckades Annie kasta sig av motorcykeln som fortsatte ner i hålet. Där blev den liggandes med motorn på, och utan möjlighet för Annie att lyfta upp den. Här berättar Annie om händelsen.

-Jag hade otrolig tur i oturen säger Annie Seel, hålet var inte utmärkt, och jag handlade rent instinktivt. När jag sedan kommit på fötter och såg hur illa det stod till så var jag tvungen att försöka få hjälp av andra förare för att larma om situationen. Det var inte fråga om att få någon att lyfta den ur hålet. Helt omöjligt. Tack och lov kom det andra medtävlande som kunde larma.

 

ASO (organisationen som står bakom Dakarrallyt) fick meddelandet om Annies benägenhet och skickade en helikopter till platsen för att lyfta upp motorcykeln.

 

-Mitt i eländet var det ju kul att tävlingsdirektören Etienne Lavigne själv följde med i helikoptern för att hjälpa mig, säger Annie. Ja, Dakarrallyt är Dakarrallyt, det är bara här sånt här kan hända. Nu ska jag fixa med motorcykeln som fått sig några rejäla skråmor.