Efter flera dagars problemfyllda tävlingsetapper körde Annie Seel till sig en 31:a plats på den sjätte etappen i Dakarrallyt, och var åter igen snabbast av tjejerna. Efter en snabb inledning där hon som bäst låg på en 15:e plats tappade hon en del placeringar mot slutet av dagen och slutade på 31:a plats. I och med dagens snabba körning klättrade Annie upp till en 40:e plats i totalställningen. Här berättar Annie lite mer om torsdagens etapp.

Efter flera dagars problemfyllda tävlingsetapper, tog idag Annie Seel en 31:a plats i Dakarrallyt, och vann sin femte etappseger i damklassen.

-Allt har gått bra idag! Känns otroligt skönt. Trots att tummen fortfarande är svullen så har jag kunnat greppa styret och därmed fått till körningen, säger Annie Seel. Viktigt att hitta rytmen, och när man har ont är det svårt att göra det. Men nu så!

Under dagens etapp låg Annie som bäst på en 15:e plats, vandrade sedan ned till 18:e där hon låg under den större delen av sträckan, som sedan avslutades med en 31:a plats.

-Inledningen av sträckan körde jag uteslutande på navigation, hade bestämt mig för att undvika allt damm, motorn klarade sig med nöd och näppe igår. Och försökte hitta mig fram där det skulle vara dammfritt. Där tog jag en hel del placeringar, sen höll jag ett riktigt bra tempo och körde snabbt, säger Annie Seel. Mot slutet valde jag att köra taktiskt, kände att det gått bra och ville faktiskt inte riskera något, det är en dag imorgon också!

Efter dagens tävlingssträcka är Annie Seel på 40:e plats i den totala sammanställningen. Samtliga fem deltagare i damklassen är fortfarande kvar i tävlingen. Vid starten inför den sjätte etappen hade 48 motorcyklister brutit, av de 156 som startade i Buenos Aires första januari.