Under onsdagen kunde vi följa en dramatisk kamp mellan tjejerna i Dakarrallyt, framförallt mellan Annie Seel och Mirjam Pol från Holland. Under sträckan växlades ledarskapet, och vid den tredje och sista tidkontrollen ledde Holländskan med 4 minuter och 23 sekunder. Dagen avslutades med att Annie tog sin fjärde sträckseger när hon passerade mållinjen med marginalen 3 minuter och 18 sekunder. Annie körde in på 61:a plats och är nu 47:a totalt. Här kommenterar hon dagens körning.

 

Annie Seel som skadade sin högra tumme under den tredje etappen har haft fortsatta problem under dagen.

 

-Igår så behandlades tummen och handen med elektroder, jag har fått smärtstillande och antinflammatoriskt, men det har gjort ont från att vi startade till att vi gick i mål, säger Annie Seel. Varje sten, gupp eller annat hinder går ju direkt upp i handen, och i den terräng vi kör i kan jag inte undvika det.

 

Dagens etapp med 483 kilometer specialsträcka mätte totalt 670 km gick mellan Copiapo –Antofagasta i Chile, och var den femte i ordningen. 50 av dessa mil kördes i så kallad fesch-fesch, ett finpartikligt damm.

 

-Stora problem med motorn idag. Det har varit som att köra i en mjölpåse, och dammet har trängt in i motorn vilket gjort att jag har fått stanna minst tio gånger för att meka, rensa luftfiltret och sen försökt fått igång hojen igen, men då har elstarten strejkat, säger Annie Seel. Mycket tid som känns helt onödig har gått åt, nu får teamet kolla på motorn och fatta beslut om vi byter eller om det går att få ordning på den som sitter på plats.