Falköpings MK stod som förste arrangör av Vintercupen Östra Skaraborg. Med 15 minus vid start och mycket djupa snöspår så blev förhållandena verkligen tuffa. Anders Eriksson debuterade som Yamahaförare med sin YZF250. I första racet fick han se sig slagen av Betaföraren Daniel Johansson med mindre än en sekund. Sedan i andra tog Anders en 17 sekunders seger före GasGas-föraren Kalle Svensson. Här kan du läsa och höra vad Anders har att säga om Yamahadebuten.


KLICKA på "PLAYKNAPPEN" FÖR ATT HÖRA INTERVJUN MED ANDERS

{mp3remote}http://homer.hmdata.se/tmk/ljud/2010-01-03-anders.mp3{/mp3remote}

Intervjun utförd av Mikael Sandberg - www.tibromk-enduro.nu

 

Anders Eriksson berättar: "Körde första tävlingen på Yamahan idag! -16 på termometern när vi kom till Falköping strax efter 08.00 i morse. Fanns nog dom som drog täcket över sig igen och somnade om när dom läste av kvicksilvret i morse.

 

I första heatet var banan ganska svårkörd på sina ställen med lös snö, så man fick paddla en del. Jag kördre inte med fullt självförtroende och litade inte på fästet i svängarna. De var en hel del trafik och med bara någon minuts körning kvar till mål så missade jag vid varvningen av en annan förare och blev omkörd. Förbannad slutade jag tvåa i heatet!

 

Andra heatet så kändes det mycket bättre och jag var mycket mer fokuserad. Litade mer på fästet och körningen fungerade så som jag förväntar av mig själv. Förutom 2 vurpor och en gång då jag bromsade stopp. Jag vann heatet och var snabbast sett över hela dagen!

 

En bra start på säsongen och en bra tävlingsdebut på nya hojen som fungerade mycket bra! Jag var förvånad över hur bra jag orkade idag med tanke på hur fysträningen sett ut de senaste fem veckorna. En ihärdig förkylning har gjort att jag inte har kunnat träna vettigt. Med all denna snö som nu har kommit så vill jag åka mycket skidor! Hoppas det nu inte blir för kallt i veckan så jag kan få lite fina längd pass!

 

Nästa helg fortsätter vintercupen i Töreboda. En bana som är snabbare än Falköping och där jag trivs!

 

Skjorta rätt ut!

Anders