I vad som troligen är hans sista tävling innan före 2010 års Dakarrally körde den franske KTM-föraren Cyril Despres hem segern i Red Bull Los Andes extreme. Endurotävlingen ägde rum hölls i Anderna strax utanför huvudstaden Santiago i Chile. Den nationella hjälten Francisco "chaleco" Lopez kom på tredje plats. Se vad Cyril har att säga, och kolla in filmen och de härliga bilderna från tävlingen som fastbikes.se har att bjuda på.

-Jag tror att Red Bull Los Andes är avsedd att vara en av världens riktigt stora extrema Endurotävlingar. Den har alla ingredienser - otrolig terräng, stor mediebevakning och en mycket entusiastisk publik, kommenterar Cyril Despres.

fb_281109MX10

-Efter den inledande halvgalna starten befann jag mig i ungefär som sjua, och första varvet blev ett slags sightseeingvarv där jag noterade bra omkörningsplatser som jag kunde få nytta av senare. På andra varvet (av de två varven) började jag köra upp mig, och tog ledningen under en enorm klättring upp till ett av Red Bull valven. Efter 1 timme och 36 minuter körde jag i mål, 4 minuter före tvåan, Nicolas Urrutia som kom i mål 30 sekunder före chaleco (Lopez). Priset var en kopia av chalecos cykel som, tillsammans med min tävlingskläder, jag donerade till Wings for Life. Redan nu finns allt redan uppe för auktion på deras webbplats, forsätter en glad Cyril.

fb_281109MX11

-Förutom vinsten och den otroliga chilenska gästfriheten, glädje det mig verkligen hur bra jag kände på cykeln. Loppet var väldigt fysisk krävande och vi körde på en höjd av mellan 2000 och 2800 meter och det visade sig att jag är pang på målet med min träning inför Dakar, avslutar Cyril Despres.

 

FILM FRÅN RED BULL LOS ANDES

{youtube}Q_u_7Wo8Rm4{/youtube}

 

BILDGALLERI FRÅN RED BULL LOS ANDES

{morfeo 98}