Efter att ha kört för KTM bytte David Knight, den tvåfaldige världsmästaren i Enduro och tvåfaldige amerikanska GNCC-mästaren till BMW för att helt plötsligt byta till Kawaski. Nu låter David Kngiht meddela att han åter igen kommer att köra för KTM. Under 2010 kommer han att tävla för KTMs Farioli-team. Målsättnigen är att köra till sig guldet i E3-klassen i Enduro VM.

 

Även om David Knight som förare för Team Farioli inte är en officiell medlem av KTM Enduro Factory Team kommer David få fabriksstöd från den österrikiska motorcykeltillverkaren, som ska göra allt i sin makt för att David och hans maskin ska få bästa möjliga förutsättningar för enduro VM 2010.

– Jag är extremt glad över att få köra för Fariolis KTM-team nästa år. Jag vet att jag kommer att förses med fullt fabriksstöd från KTM och blir en del av ett härligt team som jag känner väl sedan tidigare. Jag ser verkligen fram emot att påbörja nästa säsong. Med Fariolis KTM-team och support från mina personliga sponsorer vet jag att jag åter kan etablera mig i toppen av E3-klassen. 2009 var ett besvärligt år för mig, men jag har lärt mig mycket och det har gjort mig mer beslutsam än någonsin att vinna fler VM-titlar, berättar David Knight.

-Jag vill passa på att tacka alla hos Kawasaki som har stött mig under den andra halvan av 2009, särkskilt alla hos Kawasaki Superbike Racing Team. Att jag körde hem segern i E2-klassen för Kawasakis räkning vid finaldagen i årets VM är något jag är extremt stolt över. Jag önskar Kawasaki all framgång under 2010. Under de kommande veckorna och månaderna kommer jag att träna hårt under vintern både i Storbritannien och USA. Jag kan knappt bärga mig inför 2010 års WEC-säsong, avslutar David Knight.