Idag blev det klart att Björne Carlsson byter från Husaberg till Kawasaki från och med årsskiftet. Björne har tävlat för Husaberg under 17 års tid men väljer att satsa på Kawasaki under 2010. Björne har bland annat varit världsmästare i Enduro och har även hunnit samla på sig en rad med andra medaljer i olika valörer från olika mästerskapstävlingar runt om i världen.Tidigare i år lät han även meddela att årets VM-satsning i Enduro var den sista. Under 2010 kommer Björne fokusera på E2-klassen i Enduro SM i sadeln på en Kawasaki KLX450R. Dessutom kommer han dyka upp på en och annan motocrossbana hoppandes med en KX450F.

-Jag vill ha en nytändning, och jag har fått en bra deal med Kawasaki. Dessutom känner jag Jocke Karlsson sedan gammalt och tror att det här kan bli riktigt bra. Jag kommer att fokusera på Enduro SM men kommer även köra en del andra roliga tävlingar.

thumb_fb_klx450r-2010

Björne kommer även att vara delaktig med tips och olika inställningar på Kawasakis supportsida via webben www.kawasaki.nu/teamgreen. Supportsidan riktar sig till alla som åker Kawasaki KX eller KLX.