Nu börjar kropparna att känna av 21 timmars och 60 mils körning. Efter att Australien passerade under dagen ligger Sverige femma totalt i Trophy, efter tredje dagen. Fortfarande är det Frankrike som leder medan Italien ligger tvåa och Finland trea. Individuellt var det återigen Joakim Ljunggren Karlskoga EK och Calle Sjöö som var snabbast av svenskarna. Det svenska damlaget ligger tvåa efter Frankrike, och det svenska Juniorlaget ligger femma. I klubblagtävlingen ligger Team Östra Junior fyra medan Team Östra ligger femma och Team Östra Göta återfinns på 38:e plats.

 

Tredje dagen av Six Days bjöd på betydligt tuffare banor mot tidigare

I toppen är det Frankrike, Italien och Finland som slåss om de första placeringarna. Världsmästaren Juha Salminen i det finska laget fick utgå med en trilskande motor som ej ville starta. Dagens nya prov var betydligt svårare för svenskarna att bemästra mot dom två första dagarnas sandbanor. Stenhård torkad lera som inte gav möjlighet för förarna att placera cykeln i några vallar.

2009-10-14-joakim

Joakim Ljunggren som är lagkapten och ankare för det svenska trophylaget var snabbast totalt av svenskarna och ligger nu totalt 12:a individuellt.

- I dag har det varit tuffare med hårt underlag att köra på mot dom två första dagarnas sand. Men ett prov var sandigt men ändå fastare mot dom tidigare sandproven. Det märks att Frankrike och Italiens förare kör mycket fortare på detta hårda underlag. För mig har det gått bra, kört utan problem men har blivit spöad liter mer av fransmännen och italienarna än tidigare i veckan.

 

- Personligen gillar jag mer när det är mer sönderkört och svårkört, idag har det varit platt och jämt. Vissa svängar har varit som Supermotardsvängar. Stenhårt underlag med lite löst grus på så man får sladda runt. Inga spår alls att lägga cykeln i. Har svårt för det men är ändå nöjd med dagen. Inga vurpor och konstigheter och det har gått så bra det kunnat. Det är bara att jobba vidare och jag är fräsch och hojen är i bra form med.

 

- I laget går det hyfsat men Australien körde skapligt idag så det kan bli förändringar om våran 4:e plats. Australiens förare är duktiga på hårdbanor och har tagit in på oss. Niklas Gustafsson har lyft sig idag och det är kul. Björne Carlsson körde bra men gjorde en vurpa i slutet av dagen. Calle Sjöö tappa lite av tidigare dagars fart idag för han är sandspecialist. Kalle Svensson och Anders Eriksson har kört på säkert. Vi ligger med bra allihop och Finland förlorade en av sina bästa förare Juha Salminen när cykeln in ville starta. Tycker att det är medaljchans inom räckhåll.

2009-10-14-remes

Juniorlaget

I juniorlaget låg svenskarna 5:e efter dag 2 och känner att möjligheten finns för avancemang. Jonas Karlsson Göta MS körde snabbast i laget under dagen men råkade ut för en kraftig krasch efter målgång på sista provet. Efter omplåstring år han redo för morgondagen. Övriga förare i laget är Fredrik Berg Karlskoga EK, Anton Nordh FMCK Skövde samt lagkapten Martin Sundin Hallsberg.

2009-10-14-jessica

Womans Trophy

Damlaget i WomanŽs Trophy med Jessica Jönsson Göta MS, Vanja Kollmann FME och Sandra Adriansson FMCK Borås har en tuff batalj med Frankrikes lag. Motocrosstjejen Sandra gjorde en vådlig vurpa dag 1 men är nu igång. Var tvåa idag och bäste svensk men drog på sig två minuters tidsprick. Inför start var laget 1 min och 36 sek efter ledande Frankrike.

 

2009-10-14-582

Klubblagstävlingen

I klubblagstävlingen ställer Östra förbundet upp med tre lag (3 förare/lag). Juniorlaget med Henrik Lindholm AMF Södertälje, John Nyström Östhammars MK och Emil Gustavsson har vänt upp och ner på förväntningarna och låg inför dagens start på en sensationell 4:e plats före seniorlaget Team Östra. Juniorerna har även kört bra idag och seniorlaget låg tre minuter efter vid start och kan få svårt att komma ikapp.