David Knight, som efter en tid som fabriksförare hos BMW numera kör Kawasaki, vann båda dagarna av Mid Wales TRA-organiserade Dyfi Enduro, som var den tredje rundan av 2009 års brittiska Enduromästerskap. Och efter att fjärde omgången i serien, Rhayader Enduro, blev inställd korades David Knight som Brittisk mästare efter att ha vunnit fyra av fem race. Nu är det VM-start i Grekland som hägrar.

 

Efter att han gjorde sitt andra framträdande i BEC ombord på sin KSRT Kawasaki, lyckades Knight prestera två dominerande körningar under Dyfi Enduro vilket ställde förärade honom högsta pallplatsen under båda tävlingsdagarna. Andra tävlingsdagen bjöds det på blå himmel istället för skyfall och liksom under lördagen dominerade Knight specialproven och körde hem segern med god marginal.


David Knight:
"Trots det dåliga vädret under lördagen var det ett bra race med riktigt bra specialprov. Det är en skam för arrangörerna att vädret förstörde det lite, men jag njöt av båda tävlingsdagarna. Att köra hem den brittiska mästerskapstiteln kom lite oväntat men naturligtvis är det alltid trevligt att vinna. Jag planerar fortfarande att tävla i den sista omgången i serien dock. Specialtesterna hade lite av allt, vilket är precis vad jag måste ha för att få till en bra inställning av cykeln inför Enduro VM. Den första dagen avlöpte specialproven bra. Jag körde säkert och med tillräckliga marginaler för att köra från de andra förarna. Dag två gick också riktigt bra, så allt som allt är jag verkligen nöjd med allting. "


Senare i augusti är planen att David Knight ska göra comeback i Enduro VM, som då äger rum i Serres, Grekland, i sadeln på en Kawasaki.