Husqvarna Factory Racings Billy Bolt levererade vad som krävdes under den femte och sista deltävlingen av SuperEnduro-VM för att bli 2023 års världsmästare. Bäst beskrivs det hela som en klinisk prestation från britten, som körde sin FE 350 till en övertygande totalseger och därmed säkrade sin tredje raka VM-titel inomhus.

Billy skrev på en otrolig SuperEnduro-kampanj 2023 och avslutade sin säsong på topp med seger i 14 av 15 race. Han toppade den totala GP-pallplatsen fem gånger av fem och visade sig vara en mycket värdig FIM SuperEnduro-världsmästare 2023.

Billy och Husqvarna Factory Racing kommer nu att rikta uppmärksamheten mot den inledande omgången av FIM Hard Enduro World Championship i Serbien den 17-20 maj.

Billy Bolt: "Vad kan jag säga, det har varit en otrolig säsong! Det här är min tredje VM-titel i rad. När jag gjorde mig redo för kvällens race visste jag att jag hade en bekväm poängledning att spela med, men jag ville dra ut och ge mitt bästa. Att toppa SuperPole hjälpte nerverna och jag körde hårt i race ett med vetskapen om att om jag vann skulle jag också vinna titeln. Det kändes så bra. Race två var också fantastiskt. Sammantaget har det varit bra, men det har kämpats hårt i varje deltävling också. Ett stort tack riktas givetvis till alla inblandade som hjälpt mig att uppnå detta. Det är definitivt en stor laginsats."