Imorgon, lördag, är det dags för årets första deltävling av sju i Enduro-SM. Platsen är Tibro med tävlingscentra på tibro Motorstadion.

Drygt 300 startande kommer mötas av en bana som bjuder på det mesta. Från start är det bara en kort transport till SP1 som går inne på motorstadion på och i anslutning till motocrossbanan.

Därefter följer en längre transport med blandad körning till varvets längsta prov SP2 Laggartomten. Här bjuds det på riktig svenskenduro med sten, rötter, surhål och skog. Körtiden ligger runt 15 minuter.

Därefter en transport som startar med skogskörning innan väg tar förarna tillbaka till service. Efter service är det en ny kort transport ut till andra sidan vägen där ett sandprov tar vid med en längd på runt 12 minuter.

En lite längre transport tar förarna in till centrala Tibro där ett kortare gräsprov körs som SP4, samma prov kommer även körs av Guldhjälmsförarna under fredagskvällen.

En ny, lite längre transport, tar förarna tillbaka till motorstadion och service innan nytt varv påbörjas. Varvet mäter drygt 60km.

SM/JSM kör 3 varv, SM Dam och VRM kör 2 varv + 2SP och Breddklassen kör 2 varv.

Resultaten följer man enklast på http://www.ntslive.se/ 

Speakerljudet kan man lyssna på i webradio samt lokalt på 94,4MHz.