X-Grip är ett ungt österrikiskt företag som ville röra om lite på Enduromarknaden och målet vara att göra den bästa Moussen på marknaden. Dom har bara funnits sedan 2016.

Jag testar tyvärr inte deras mousse den här gången utan nu är det däck som gäller. Ja det blev så att dom började ned det också.  

Så däcken jag ska prova är ett framdäck som heter Hulkyboy med dimensionen 90/100-21 och bakdäck med namnet Jack The Gripper som finns i flera olika hårdheter: soft, medium+, medium och hårt, jag testar soft och medium. Om man går in på X-Grips hemsida så ser man att det verkar som om dom ha en förkärlek för extrem-enduro-racen Romaniacs och Erzberg.

Jag testar däcken i skarpt läge under en tävling, kanske inte så smart att ta ett däck man inte kört på tidigare under tävling.  Men det är väl så man verkligen sätter det på test på riktigt?

Jag testade det under finalen i Karlströms Cup i Sala den 10:e oktober på en bana jag aldrig kört på tidigare, där jag valde att testa det mjukaste av dom två jag hade.

Framdäcket X-Grip Hulkyboy 90/100-21 körde jag tillsammans med en mousse av ett annat märke med rätt dimension.  Underlaget just den här dagen var blött och lerigt, banan gick på varierande underlag. Framdäcket tycker jag hade väldigt bra grepp på rötter och stenar och lite sämre bett när det var hårt packad jord utan att det toksläppte, det kändes ganska följsamt. X-Grip Hulkyboy 90/100-21 är även FIM klassat.

Bakdäcket X-Grip Jack The Gripper 140/80-18 Soft har ett väldigt bra grepp på hala berg och rötter men på hårdare jordunderlag så är det sämre.  Men ska man ut och köra riktig svenskenduro bland rötter och klättra på hala berg så är X-Grip Jack The Gripper 140/80-18 soft ett bra alternativ och prisvärt.  

Priset på X-Grip Jack The Gripper ligger runt 750 sek och framdäcket X-Grip Hulkyboy 90/100-21 FIM runt 600 sek.

LÄNK: MER OM X-GRIP