I samband med årets Enduro-SM i Norrahammar fick Göran Segerlund tillfälle att testköra nya Leatt Velocity 6.5. 

Normalt så testar man inte nya saker på tävlingar men jag kunde inte låta bli och hade inte haft möjlighet veckan innan tävlingen.

Initialt när jag packade upp Leatt Velocity 6.5 så blev jag lite orolig över hur stora dom såg ut att vara. Jag började med att byta till klarglas då jag trivs bäst med det. Byta siktskiva var en enkel process på Leatt Velocity 6.5 med sina snabblås på sidan som man bara viker upp och fäller tillbaka när man bytt glas. Glaset i sig kallar dom bullet proof och jag kan nästan tro det med en siktskiva på 1mm.

Väl på startlinjen på väg till första sträckan så märker jag hur bra man ser i Leatt Velocity 6.5, synfältet är bland det bästa jag testat hittills. När man står och kör och kollar framåt så kan jag inte se den övre ramen på glasögonen och det gör det att man inte behöver lyfta huvudet lika mycket och man kan köra mer avslappnat. Glaset är Anti-fog behandlade, men när man som mig gör en tabbe då och då när man kör så immar dom till men försvinner direkt när man börjar rulla igen.

Jag har inte provat Leatt Velocity 6.5 med Roll-off, dom kan ibland ha lite sämre sikt just i överkant där Mud-flapen brukar sitta. Vi får se om jag kanske kan återkomma med hur dom är. Men helt klart så är dom nya Leatt Velocity 6.5 ett av dom bättre glasögonen på marknaden just nu.