Albin Norrbin klar för Sherco

Nu står det klart att Albin Norrbin kommer tävla med Sherco 250 SEF Factory för Sherco Sweden Team 2020. Albin som avslutade säsongen med en silverplats i både JSM 1 och EM JUNIOR U21 samt bjöd på en stark och stadig prestation i Sveriges SIX DAYS Trophy-lag, Albin kommer göra tävlingspremiär på sin nya Sherco i Vintercupen den 28 december i Falköping.

Albin kommer under år 2020 satsa på en full SM-säsong samt även komma till start i de första 6 VM-tävlingarna. Utöver detta kommer Albin delta i de Svenska klassikerloppen Stångebro, Ränneslätt och Gotland Grand National, samt avsluta med Novemberkåsan. Givetvis finns även en plats i SIX DAYS-laget med som målsättning för säsongen 2020.

Valet av att köra på en SHERCO 250 SEF FACTORY (4T) har vuxit fram efter långtgående tester, där Albin tillsammans med sin mentor Calle Sjö och under överinseende av Shercos Skandinaviske ambassadör Anders Eriksson tillsammans sett att det är en 250 SEF (4T) som passar bäst för Albins mission, att under 2020 ta sin Endurokarriär till nästa nivå.

Thomas Klarkner, Sherco Sweden: "Med vår ambition att sätta SHERCO på kartan i Sverige, och jobbar intensivt med att höja märkets image, har vi tillsammans med hjälp av Anders Eriksson lyckats knyta till oss en av de mest lovande unga Enduroförarna som är på frammarsch i Sverige.  Här har vi en förare som tagit ett stort steg i årets SM-serie och visat rätt inställning till att satsa seriöst på sin Enduroåkning. Gjorde en stabil insats i Sixdays i Portugal och var 3:e snabbaste Svensk trots sitt handikapp med en liten hoj."

Inom kort kommer Sherco även presentera sin satsning på Damsidan inför Säsongen 2020.