Med årets upplaga av Lag-VM i Enduro (ISDE) i Chile, är förberedelserna redan i full gång för 2019-utgåvan i Portugal.

Efter en tioårig frånvaro återvänder FIMs äldsta sanktionerade endurotävling till Portugal för första gången sedan 2009.

Beläget i södra delen av landet, kommer den vackra Algarve-staden Portimão och dess världsberömda Autódromo Internacional do Algarve (även känd som Portimao) stå värd för den nittiofemte upplagan av FIM ISDE.

Med sin stora, specialbyggda anläggning fungerar den internationella motorsportanläggningen som depå och centrum för tävlingen.

Med hjälp av de omgivande bergen kommer tre unika rutter att anordnas ut med ett brett utbud av terräng för tävlingens transport- och specialsträckor.

De två första dagarna kommer att vara övervägande sandiga, medan dagarna tre, fyra och fem kommer att erbjuda en kontrasterande karaktär av skogs- och stenig terräng som kommer att leda förarna till landets högsta bergskedja.

Dagliga rutter väntas mäta cirka trehundra kilometer i längd så att både förare och deras motorcyklar kommer att testas till sina absoluta gränser.

Det officiella datumet har ännu inte bekräftas, men den nittiofemte upplagan av FIM ISDE antas komma att hållas mellan slutet av oktober och början av november.