Vintermästare

På Tidaholms fina enduroslinga kördes den sista deltävlingen i 2009 års Vintercupserie. 497 förare har total kommit till start i årets serie och finalen lockade cirka 230 förare till start. Finalen får nog anses som den mest krävande i årets cup. Det korades sex mästare och Anders Eriksson var en säker vinnare i Seniorklassen men fick en hård dust med Andreas Toresson. Nils-Erik Zell var i ledningen i motion +40 före start men fick ge sig på mållinjen för Jörgen Wester.

Av Mikael Sandberg / Tibro MK Enduro - Foto: Per Larsson

 

Tidschemat höll skapligt och inga större störningar. Hos "Kicken" i husvagnen rapporterades viss försening. "Man kan inte starta ett nytt heat förrän pågående heat avslutas. Det kan ju vara så att någon får för sig att stanna och prata med nån, ta en cigg eller har kört fast redit och på detta vis påverkar schemat".

Tidaholms MK hade som vanligt många funktionärer både till fots och och på mc utmed spåret. Varvet tog cirka 13 minuter för dom snabbaste och var till en början lite hård men blev allt efter racet pågick allt mer spårigt och svårkört när tjälen började att ge sig. Inför sista heatet, som var motion så fanns det några riktiga förrädiska spåra att bli lurade av.

Anders Eriksson Vintercupsmästare 2009
Förts ut var Senior/bredd/junior/dam som körde fyra varv. Anders Eriksson var obesegrad och hade möjlighet att ta 10 segrar i cupen. Men Andreas Toresson, Kils MK starta i gruppen efter och kom ikapp och drog sedan upp farten och Anders fick ingen chans att komma ikapp. Toresson var 35 sek före i mål. I heat 2 drog man ner till 3 varv och nu var Anders mer på bettet och drog för glatta livet med Toresson i bakhasorna. Anders tog nu sin 11 seger i Vintercupen. Toresson hängde på och var 2 sek efter i mål på sista heatet.

Totalt 1) Anders Eriksson, 167p. 2) Fredrik Georgsson, 142p. 3) Anders Georgsson, 111p.


Läs hela reportaget på www.tibromk-enduro.nu


Film från Vintercupen i Tidaholm

{youtube}n-3VXm49s1w{/youtube}

Film av: Mikael Sandberg, Max Larsson och Göran Andersson