WESS Promotion GmbH, ett nybildat sportorganisations- och kampanjföretag, har skapat ett nytt spännande enduromästerskap för både proffs och amatörer. Ett ”premium offroadmästerskap” som går under namnet ”World Enduro Super Series”, kommer att samla många av världens bästa och mest kända endurotävlingar, och kommer årligen att utse den ultimata enduro-mästaren. 

World Enduro Super Series, WESS, är ett globalt enduro-mästerskap som kombinerar många av världens mest etablerade och välunderbyggda enduro-evenemang. Serien kommer att omfatta Hard Enduro, Classic Enduro, Cross-Country och Beach Racing-tävlingar, där alla enduroförare är välkomna att tävla. Alla tävlingar kommer att behålla sin unika anda och regler, och kommer att förbli 100% oberoende, med ett gemensamt poängsystem som gäller för alla tävlingar. 

För att säkerställa en kvalitetsuppställning av evenemang kommer World Enduro Super Series att bestå av åtta mästerskap under 2018, med en strategisk internationell tillväxt planerad för säsongen 2019. Serien börjar i maj i Portugal med tävlingen Extreme XL Lagares. I mästerskapet finns även svenska Gotland Grand National med. 

WORLD ENDURO SUPER SERIES – KALENDER 2018

Rnd 1. Extreme XL Lagares (Portugal) 18-20 maj

Rnd 2. Erzbergrodeo Red Bull Hare Scramble (Österrike) 31 maj – 3 juni

Rnd 3. Trefle Lozerien AMV (Frankrike) 8-10 juni

Rnd 4. Red Bull Romaniacs (Rumänien) 24-28 juli

Rnd 5. Red Bull 111 Megawatt (Polen) September (Date TBC)

Rnd 6. TBA

Rnd 7. Gotland Grand National (Sverige) 26/27 oktober

Rnd 8. Red Bull Knock Out (Nederländerna) 10 november

Mer info: www.iRideWESS.com