Axelskada hindrar Mathias Bellino från att köra ISDE 2017

Franske Husqvarnaföraren Mathias Bellino tvingas stå över sitt deltagande i årets ISDE, även känt som Six Days eller Lag-VM i Enduro, som i år körs vid Brive i Frankrike.

Mathias Bellino har dragit på sig en andra axelskada, vilket tvingar honom att ställa in sitt planerade deltagande i årets International Six Days Enduro, ISDE, och de återstående två rundorna av Enduro-VM. Istället kommer Christophe Charlier att ersätta Mathias i ISDE för att representera Frankrike.

Efter att ha kämpat hårt under de senaste månaderna med rehabiliteringen av en axelskada som uppstod före Finlands deltävling i Enduro-VM, har Bellino gradvis byggt upp sin hastighet och träning under de senaste tre VM-deltävlingarna.

Under en träning drog Mathias upp sin senaste skada hos sin högra axel, och i vevan skadade han även skulderbladet och genomgick en operation under tisdagen. Han kommer att tvingas hålla sig borta från racingen i minst tre månader och kommer därmed att missa årets sista två omgångarna av Enduro-VM i Storbritannien och Tyskland.

2017 års ISDE äger rum vid franska Brive från 28 augusti till 2 september.