Den 3 maj går ett av årets viktigaste race, i Sverige och runt om i hela världen. Då är det nämligen dags at ta på sig löparskorna och spring för alla de som inte kan. 100% av anmälningsavgiften går till ryggmärgsforskningen. Förra året var Fastbikes.se med och sprang med två deltagare, Johan Ahlberg och Andreas Lundbom som tillsammans sprang totalt 57,75 kilometer. Nu är det din tur att gå eller springa så långt du kan, det viktigaste är att du deltar. 

I Sverige går starten inne i centrala Kalmar, där sedan turen går över Ölandsbron och ut på självaste Öland. Målet är att komma så långt som möjligt innan man blir upphunnen av tävlingsbilarna, som startar en stund efter startfältet och sedan kör rutten i en förprogrammerad hastighet. 

Du kan välja att delta enskilt eller i ett lag. Det viktigaste är som sagt ATT du deltar. Fastbikes.se utmanar ALLA motorcyklister, SMC och alla dess medlemmar, tävlingsförare, och alla i motorcykelbranschen att dra sitt strå till stacken. Det är det minsta du/ni kan göra... för du är väl inte en pösmunk?

Förra året drog tävlingen in 30 miljoner till ryggmärgsforskningen. I år är målet att samla in ännu mer pengar.

Wings for Life är en internationell stiftelse utan vinstintresse som främjar forskning kring ryggmärgsskador. Stiftelsen finansierar lovande forskningsprojekt och kliniska studier runt om i världen. Målet är att snabbt hitta metoder för att bota ryggmärgsskador.

Anmälan och mer information HÄR…

RED BULL FÖRKLARAR MER OM WINGS FOR LIFE WORLD RUN:

Vad är det?
The Wings for Life World Run är ett internationellt löpnings- och rullstolsevent som går av stapeln kl 11 UTC den 3e maj, 2015, och avslutas när den sista personen körs om av vår Catcher Car.

Vem kan joina?
Alla! På riktigt. Wings for Life World Run är loppet för atleter med alla möjliga olika förutsättningar, från nybörjare till elitlöpare och rullstolsburna i vanlig rullstol. 

Kan jag springa med mina kompisar?
Absolut! Du kan springa individuellt eller gå med i upp till tre lag. Det är ju roligare att göra grejer tillsammans, eller hur? 

Var kan jag springa? 
Loppet springs samtidigt på 35 platser i världen. Du kan springa vilket av dessa du vill! Kolla in vilka platser som finns under Platser-fliken. 

Så människor över hela världen kommer att springa samtidigt?
Helt rätt! Hela världen springer samtidigt! Folk springer i gryningen, på dagen, på kvällen eller på natten - när gillar du att springa?

Hur långt måste jag springa?
Det är helt upp till dig - det finns ingen mållinje! Vår Catcher Car kommer börja jakten 30 minuter efter start och sakta öka farten tills den fångat alla löpare. 

Hur fungerar det med Catcher Cars?
Våra Catcher Cars är supertekniska och när du springer förbi dem vid starten aktiveras ett personligt chip just för dig som sedan registreras när Catcher Caren åker förbi dig och loppet är över. 

När ökar Catcher Caren hastigheten och hur snabbt går det?
Den startar 30 minuter efter startskottet och ökar sedan:

  •  
  • 11.30am UTC – Catcher Car startar – hastighet: 15km/h
  • 12.30am UTC – hastigheten ökar till 16km/h
  • 13.30am UTC – hastigheten ökar till 17km/h
  • 14.30am UTC – hastigheten ökar till 20 km/h
  • 16.30am UTC – hastigheten ökar till 35km/h
  •  

Hur kommer jag tillbaka till startlinjen? 
Varje plats är olika, men det de har gemensamt är att de kommer ta dig tillbaka till startlinjen. Du kommer inte behöva lifta!

Vem vinner?
De internationella vinnarna är den sista mannen och sista kvinnan som fångas av vår Catcher Car, globalt. Varje land kommer dessutom ha en nationell vinnare och alla som deltar är vinnare i sig.

Vad är Wings for Life?
En välgörenhetsorganisation för forskning om ryggmärgsskador. 100 % av intäkterna från Wings for Life World Run går till organisationen.