2022 års tävlingssäsong är på många håll redan i full gång och vi kan nu presentera årets Team KTM Scandinavia inom cross och enduro. 2022 breddar KTM även sin racingverksamhet till supermoto med danska supermotoföraren Simon Vilhelmsen.

KTM Scandinavia presenterar i år ett motocrossteam som utgörs av majoriteten unga förare, där Linus Persson kör kvar i 125 U17 tillsammans med nytillskottet August Frisk. Efter en säsong i MX2 kliver nu Emil Jönrup upp till MX1-klassen, vilket ger plats för två nya förare: Rasmus Håkansson och danska Mike Lauritsen, i MX2. Malou Jakobsen fortsätter i teamet med sin satsning på SM, DM och VM.

Enduroteamet presenterar två nya förare inför årets säsong, junioren Axel Semb i JSM2 och David Kadestam som ställer upp i SM2. Efter en skadedrabbad säsong är Hedvig Malm revanschsugen i SM-Dam. Även Niklas Persson är sugen på revansch och kör vidare i SM1. Joakim Grelsson är även han kvar i teamet men lämnar nu juniorklassen för SM2.

En stor nyhet till årets säsong är supermotoföraren Simon Vilhelmsen som i sin satsning på DM och det tyska IDM-mästerskapet kommer köra för Team KTM Scandinavia. Utöver det kommer Vilhelmsen köra utvalda deltävlingar i både SM och VM.

Jonas Wing, som nu gör sin andra säsong som racingansvarig för crossteamet, säger så här: "Ny säsong och nya möjligheter! Vi ser fram emot årets säsong med hög tilltro. Just nu ligger vi i hårdträning för att få en bra grund att stå på under året. Premiären i april med dubbelrace på Saxtorp kommer visa vem som gjort hemläxan bäst. Det har varit en hel del tester med hojinställningar de senaste veckorna och basen för de flesta i teamet känns jättebra. Nu är det bara kötta på och se till att hålla gaswiren sträckt!"

"Nu drar vi i gång 2022 och till i år har vi två nya förare som jag tror mycket på. Tillsammans med övriga förare i teamet finns kapaciteten för att vinna och jag både tror och vet att vi kommer göra allt för att stå överst på pallen under 2022. Jag är grymt taggad och jag vet att förarna också är det, nu kör vi!" säger Niklas Gustafsson, teamchef Enduro.