Triumph har meddelat att företaget är på god väg att lansera ett omfattande utbud av helt nya motocross- och enduromotorcyklar. 

Detta kommer att åtföljas av ett helt nytt Triumph fabrik-race-program, och ett engagemang för mästerskapsracing på högsta nivå inom både Motocross och Enduro. 

För denna satsning har Triumph dessutom tagit hjälp av mångfaldiga mästerskapsvinnaren och motocross-legenden Ricky Carmichael och den femfaldiga enduro-världsmästaren Iván Cervantes.

Ett tillkännagivande av tidpunkten för lanseringen av motorcyklarna, liksom tävlingsprogrammet för det nya Triumph MX- och Enduro-programmet kommer att följa under de kommande månaderna.

Nick Bloor, VD Triumph Motorcycles Ltd:
 "Dagens tillkännagivande markerar början på ett nytt kapitel för varumärket Triumph, som alla hos Triumph är otroligt glada över att vara en del av. Vi är 100% engagerade i att skapa en långvarig påverkan i denna mycket konkurrenskraftiga och krävande värld, med en målmedveten ambition att leverera vinnande motorcykelmodeller för en helt ny generation Triumph-förare."

Ricky Carmichael

Ricky Carmichael:
 "Jag är glad över att kunna meddela att jag ansluter till Triumph-familjen och kommer att vara en del av utvecklingen av deras nya terränghojar.” 

Ivan Cervantes

Ivan Cervantes:
 "Jag har älskat Triumph motorcyklar ända sedan jag var ett litet barn, sett dom i filmer och på TV. Så att arbeta med Triumph i detta projekt är en fantastisk möjlighet för mig, inte bara för att det är ett av världens största motorcykelmärken, utan också för att vara en del av att bygga något från noll.  Det är en dröm som går i uppfyllelse för alla förare!"