BMW Int.GS Trophy Oceania 2020 – Väskorna är fullpackade

Med bara några veckor kvar till starten för den sjunde BMW Motorrad International GS Trophy, Oceania 2020, har uppmärksamheten hos GS Trophy HQ gått vidare till sortering och frakt av personlig utrustning som kommer att användas av samtliga GS Trophy-deltagarna i Nya Zeeland. Så även GS Trophy Team Nordics förare. 

Team Nordic utgörs av Arto Kallioinen (41) från Finland, Ole Christian Kristiansen (34) från Norge och Ronnie Lundberg (39) från Sverige. LÄNK - Mer om Team Nordic

Extrema äventyr kräver högpresterande utrustning och för 2020 levereras ett spännande nytt sortiment av utrustning till deltagarna för att säkerställa deras komfort och säkerhet. Förutom förarutrustning från BMW Motorrad kommer deltagarna även ha med sig utrustning från Rab och Lowe Alpine. Under det 8 dagar långa eventet (9-16 februari 2020) kommer samtliga förare att köra en BMW F850GS, från Auckland i norr till trakterna kring Queenstown längre söderut.

 

Så här ser GS Trophy-deltagarnas utrustning ut:

BMW Motorrad Rallye Suit

 

BMW:s Rallye Suit har använts i alla internationella GS Trophy:s och har många smarta och praktiska funktioner för äventyrsföraren.

Denna välventilerade jacka och byxa är tillverkad av nötningsbeständigt ProTechWool-material och har ett antal fickor för förvaring av personliga föremål. EU-certifierad kroppsskydd hos rygg, axlar och armbågar på jackan och hos knä och höfter på byxorna, ska ge bra skydd vid en eventuell marksyning. Det vattentäta fodret kan bäras antingen under eller över jackan för optimalt skydd mot regn, vind och smuts. För GS Trophy 2020 kommer deltagarna att bära en specialversion av Rallye suit, där dess svarta/grå/gula R100GS-färger ska högtidliggöra firandet av 40 år med BMW:s populära GS-motorcyklar.

BMW Motorrad Back Protector Vest 

Ett alternativ till ryggskyddet i jackan, ger denna väst extra skydd genom sin omfattande skydd av ryggraden, axlarna, bröst och njurregionerna. Medan kroppsvärmen hjälper till att forma skyddet för optimal passform, är västen också mycket välventilerad för god komfort även under varmare dagar. 

BMW Motorrad Enduro GS-glasögon

Enduro GS-glasögonen matchar perfekt till GS Carbon-hjälmen och ska erbjuda utmärkt ventilation vid framförallt offroadkörning. Den justerbara remmen och den njuka stoppningen plus flera alternativ på linsfärger, inklusive en orangetonad dubbelglasad lins (perfekt för regn) ska ge maximal funktion och mångsidighet.

BMW Motorrad Trinkpak Hydra

Detta flexibla vätskesystem med drickaslang - som är specialanpassad för Rallye suit - gör det möjligt för föraren att få i sig bra med vätska även under körning. Tillverkad av transparent och mögelbeständig polyuretan, med en generös volym på två liter. 

BMW Motorrad sommarfunktionella strumpor

Det kan bli ganska varmt på Nya Zeeland sommartid och med åtta långa dagars körning är det av stor vikt att GS Trophyförarna säkerställer god fothälsa – precis som i alla former av extrema äventyr. Dessa sommarfunktionella strumpor är utvecklade för att erbjuda en hög andningsförmåga medan anatomisk stoppning runt fotleden, hälen och växlingsområdet ska hjälpa till att förhindra blåsor. Och en bonusfunktion - de uppges vara luktbeständiga! Var så säker, efter äventyret vet vi hur bra detta överensstämmer med verkligheten… 

STX Road Neck Brace från Leatt

STX Road Neck Brace är designad för att passa över körutrustningen. ALPT® (Alternative Load Path Technology) ska hjälpa till att överföra energi från hjälmen till kroppen, förbi nacken - vilket är nyckeln till att minska krafter som appliceras på nacken under en krasch. De dubbla skulderblads-vingarna kan justeras så att de passar de flesta kroppsformer, och de extra höjdjusterarna på axlarna ska rymma olika förares proportioner. För säkerhet vid körning har den integrerad vaddering som gör det enklare att vrida på skallen och blicka bakåt. På fötterna kommer förarna bära rejäla stövlar av motocrossmodell, och någon form av crossintegralhjälp på huvudet.

Campingutrustning, fritidskläder och väsk-kit 

Under eventet kommer det hända att deltagarna får lite tid över för att återhämta sig, och ladda om batterierna i bivacken. Här följer några av prylarna som deltagarna kommer att ha med sig.

Lowe Alpine AT Kit Bag 120 

Varje tävlande kommer bara ha med sig en väska för alla sina personliga tillhörigheter under eventet – Lowe Alpine AT Kit Bag120, som är den officiella expeditionsduffeln för GS Trophy. Väskan, som väger 1,02 kg är tillverkad av TravelShield Grid och N630 och sedan TPU-belagd för att vara slitstark och vattentät. Väskan har en stor öppning, vilket underlättar i-och urlastning, medan de inre fickorna och kompressionsbanden tillåter säker förvaring av utrustningen. Tack vare ryggsäcksremmarna kan den också vara lättare transporteras från plats till plats.

Lowe Alpine Pioneer 26

Pioneer 26 är en liten ryggsäck baserad på den originaldesign av Lowe-bröderna från 1985. Med en dragkedjeförsedd toppöppning, en intern organisatör för värdesaker och ett externt tillgängligt vadderat 15-tumsfack, är det valet som handbagaget för GS Trophy-deltagarna, för äventyr i vardagen! Precis som den större resväskan är denna väska smyckad med GS Trophy-logotypen, vilket gör att detta sannolikt kommer att bli deltagarnas väska för livet!

Rab Kinetic Plus Jacka 

Jackan Kinetic Plus från Rab är en tunn och superlätt, vattentät stretch-softshelljacka med hög andningsförmåga - och extrem rörelsefrihet tack vare Rabs innovativa Proflex-teknologi. Jackans yttre skikt är designat för vardagligt bruk under tuffa, föränderliga väderförhållanden för att hålla dig torr och därför varm. 

Rab Journey Pull-On Hoody

Journey Pull-On Hoody är en bomulls-munkjacka - perfekt för att detlagarna ska hålla sig varma och ”mysiga” i bivackerna. 

Rab Ignition 3 sovsäck

Rab Ignition 3 är en lätt, syntetisk fylld sovsäck med en liten förpackningsstorlek och som ska ge ett bra värme-till-vikt-förhållande. Den avsmalnande designen med ¾-längds YKK-dragkedja ska ge tillräckligt med utrymme.

Pricken över i

BMW Motorrad Summer Functional skjorta och byxor och ett Easy Tube Adventure-multifuktions-tygtub och Rallye sommar enduro-handskar. Till camping- / fritidsuppsättningen tillkommer dessutom ett Rab Rejka två-mannatält, en Thermalite Trail Lite liggunderlag, en Lowe Alpine necessär, en Rab beanie och Rab One Touch keps, en Coleman-pannlampa och ett par BMW Motorrad GS Trophy 2020 T-shirts.

För mer information om Int. GS Trophy, surfa in på www.gstrophy.com.

Länk till GS TROPHY TEAM NORDIC på FACEBOOK