Den japanske Moto2-föraren Shoya Tomizawa avled efter att ha skadats i samband med en otäck krasch under söndagens Moto2-race på italenska Misano.

 

Med tanke på hans allvarliga skador han drog på sig i olyckan - speciellt hos bröst-och buk – blev Tomizawa omedelbart behandlad på Misano World Circuits vårdcentral där han bland annat fick konstgjord andning.

Föraren fördes därefter med ambulans till Riccionesjukhuset tillsammans med två läkare - Helikoptern användes inte på grund av att korrekt andningshjälp skulle kunna utföras. Trots olika försök att återuppliva honom avled Shoya på grund av sina skador klockan 14,20 under söndagen.

Nitton år gamla Tomizawa, den första att någonsin att vinna ett Moto2-race i början av säsongen, var en mycket karismatisk, vänlig och omtyckt person.

Moto2 segraren på Misano under söndagen, Toni Elías sade: "Allt jag känner just nu är sorg och min seger idag är irrelevant. Jag pratade och skämtade med Tomizawa senast igår hos Clinica Mobile och att inse att han inte längre är med oss är verkligen hemskt. Även i dag var vi ute och körde racing tillsammans när han var framför mig innan denna fantastiska tragedi. Han har satt sin prägel på mitt liv. "

SE FILMEN OM SHOYA TOMIZAWA