Husqvarna Motorcycles har inlett ett strategiskt globalt partnerskap med MOTOREX. Från och med januari 2018 kommer alla nya Husqvarna modeller - offroad och street - att fyllas med MOTOREX smörjmedel. Dessutom kommer den schweiziska tillverkaren att bli den officiella partnern till Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing.

Tillverkad enligt högsta standard i Langenthal, Schweiz, är MOTOREX produkter kända runt om i världen för sin överlägsna kvalité och prestanda. BUCHER-MOTOREX Group grundades av pionjären Arnold Bucher 1917 och är ett oberoende familjeägt företag som är kända för högkvalitativa produkter och kundservice i världsklass. MOTOREX erbjuder ett omfattande sortiment av olja, vård och underhållsprodukter, och levererar högkvalitativa produkter som förbättrar prestanda och tillförlitlighet hos alla motorcyklar. Med sitt in-house laboratorium utvecklar de nästa generationens smörjmedel och har ingenjörer som arbetar hårt för att uppfylla varumärkets löfte om kontinuerlig innovation.

Genom att ingå detta nya partnerskap med den schweiziska tillverkaren kommer Husqvarna Motorcycles att uteslutande använda MOTOREX-oljor i alla modeller som rullar av deras produktionslinje. Dessutom kommer Husqvarna Motorcycles vid service av samtliga modeller rekommendera MOTOREX smörjmedel och det breda utbudet av underhållsprodukter från den omfattande MOTOREX MOTOLINE.

MOTOREX är liksom Husqvarna vana vid framgång inom motorsport. Med 110 världsmästerskapstitlar i motocross, supercross, enduro, rally och andra discipliner har MOTOREX levererat de allra bästa smörjmedlen till de bästa teamen. Då de fortsätter driva utvecklingen för oljeprestanda är deras produkter racing-beprövade världen över. För Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing ökar undertecknandet av avtalet med MOTOREX ytterligare motivationen inför en spännande ny säsong med internationella tävlingar.

Pablo Quintanilla och Andrew Short kommer att starta den tuffa tävlingen Dakar Rally 6 januari 2018. Under samma helg kommer deras Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing-teampartners Jason Anderson och Dean Wilson att starta striden för en titel i 2018 AMA Supercross Championship. Även Mitchell Harrison kommer att starta sin 250SX West Region Championship-kampanj.

Stefan Pierer - VD KTM AG: "Med detta strategiska partnerskap med MOTOREX kommer Husqvarna Motorcycles att fortsätta sin spännande och dynamiska framåtgående utveckling. Fokuserad på banbrytande utveckling är det av avgörande betydelse att samarbeta med en globalt anropad leverantör av smörmedel med vilken vi delar många gemensamma mål. Avtalet med MOTOREX uppfyller våra mål för starka strategiska koncernpartnerskap inom både motorsportsverksamheten och produktionssektorn. Husqvarna Motorcycles står fast vid sitt åtagande att erbjuda premium motorcyklar.”

Diego Clement - Ansvarig för Motorsport, Husqvarna Motorcycles: "Avtalet med MOTOREX garanterar att vi har en teknisk partner som vi har 100% förtroende för. Genom detta kan vi fortsätta jaga segrar i alla mästerskap och event runt om i världen i samtliga discipliner. MOTOREX är väl beprövade på högsta nivå och vi är mer än nöjda att hela Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing teamet kommer att använda produkterna från 2018 och framåt. Den nya säsongen börjar med två väldigt viktiga händelser för oss, Dakar Rally och den första omgången av AMA Supercross-serien. Med sikte på topplaceringar på podiet i båda disciplinerna ser vi väldigt mycket fram emot att starta detta nya år med MOTOREX vid vår sida."

Edi Fischer - VD BUCHER MOTOREX Group: "Det nya samarbetet med Husqvarna inkluderar alla komponenter som behövs för framgång - ett engagerat samarbete inom forskning och utveckling, produktion, racing och eftermarknadsverksamhet med Husqvarnas återförsäljare. Den positiva inställningen kombinerat med bägge bolagens målinriktning bidrar till att vi på MOTOREX känner oss mycket säkra på detta spännande partnerskap. Vi ser väldigt mycket fram emot det nya samarbetet med Husqvarna. "

Ronald Kabella – MOTOREX Powersports Direktör: "Vi ser verkligen fram emot den nya överenskommelsen med Husqvarna. Som en pionjär i offroadracing är Husqvarna en annan stark partner för MOTOREX i Motocross, Supercross, Enduro och Rally Racing - alla discipliner där vi som varumärke traditionellt är väl etablerade. Ett samarbete med en tillverkare som Husqvarna, som liksom oss själva ser tillbaka på mer än 100 års företagshistoria, kombinerar tradition, erfarenhet och know-how med ett tydligt engagemang för framtiden och gemensam framgång. "