Till säsongen 2019/2020 så gör Carlbarks Motor en helt ny resa i sin oförtröttliga jakt efter nya magiska mc-upplevelser: – I eventet ”Portugal, där väg möter hav” får deltagarna i en fantastisk mc-körning möta de kanske finaste delarna av både detta lilla land och av östra Andalucía, berättar Lasse Carlbark.

– Den stora eventnyheten 2019/2020 blir alltså Portugal?

– Det stämmer bra det! Jag har alltid varit nyfiken på landet och förstått att det är fin motorcykelåkning där. Det blev att BeO och jag rekade runt lite på vårkanten och tyckte det kändes jättebra, så vi började direkt spåna på detta som ett helt nytt event för oss. När vi senare under våren körde igenom en rutt vi trodde på, förstod vi att det här var ju det bästa vi någonsin gjort!

– Resultatet blev alltså ”Portugal, där väg möter hav”?

– Ja, vi har nu gjort ett event på sju dagar ute på vägarna, med start i Fuengirola och vårt hotell där, IPV Palace. Den som åkt med oss tidigare kommer känna igen sig under de första milen, men sedan är det jungfruliga vägar för de flesta.

– Och vad är det som möter mc-åkaren?

– Riktigt kul vägar, mäktiga scenerier och omväxlande natur men förstås också charmiga städer och byar som Jerez de la Frontera, Mértola, Sagres, Behja och Ronda. Inte minst får vi tillsammans uppleva den svindlande vackra Algarvekusten och spanska Extremadura, med både ett säreget landskap och otaliga spår efter sin dramatiska historia.

– Vad är det stora med den resan?

– Vi vill ha en mix av bra mc-åkning, lite upplevelser och sevärdheter. Det är så vi tänker. Det är fantastiska platser vi kommer att besöka, säger han lyriskt. Vi har verkligen hittat jättefina ställen!

– Höjdpunkter?

– Oj, det är svårt att välja ut någon särskild, men det är nog kombinationen av fin mc-åkning och upplevelser att få möta de här fina ställena. Att möta Sagres i solnedgången är nog ändå det mäktigaste jag själv någonsin varit med om…

– Hur hoppas du gästerna sedan summerar dagarna?

– Att det varit en helt galet bra mc-åkning förstås! Fast nog ännu mer känslan av en fantastisk helhet där man fått uppleva de kanske finaste delarna i detta lilla land som ändå erbjuder så otroligt mycket av spännande historia och kultur, vackra vyer och mat och dryck. Portugal är jättehäftigt!

– Mersmak?

– Ja, det är jag säker på! Alla kommer förstås att vara omtumlade och lite matta av otaliga intryck och drygt 170 mil i sadeln under bara några få dagar – men jag kan lova att ingen sätter sig på flyget tillbaka till vintern i Sverige utan att göra det med ett stort leende!