Den brittiska skådespelaren Joseph Fiennes har levt livet i den snabba filen sedan han började köra sin nya BMW K 1300 R för några månader sedan. Den världsberömda tv- och filmstjärnan har nyligen återupptagit sin passion för två hjul, och valde då BMW K1300R som sin favoritmotorcykel. Nu berättar han mer om sin motorcykelpassion här på fastbikes.se.

 

BMW K1300R är inte Josephs första motorcykel, och inte hans första BMW. Den aktuella stjärnan i "Shakespeare in Love" har spenderat över ett år som stolt ägare av en K1200R - en cykel, han enligt egen utsago trodde var svår att förbättra. Men efter bara några veckor med K1300R, är Joseph överrumlad över effektökningen och hur pass lättkörd denna stora, nakna motorcykel är, även om prestandan kräver stor respekt.

fb_1"Det handlar om sunt förnuft, men med en motorcykel så förtjusande som BMW K1300R, är självkontroll mycket svårare att hantera än att hantera motorcykeln ...", kommenterar Joseph.


K1300R, som Joseph använder för att pendla med till och från möten, repetitioner och föreställningar har gjort det möjligt för Josef att ta sig snabbare fram i trafiken än de flesta. Men trots att motorcykeln har 173 hästkrafter på topp och är imponerande lättkörd, säger sig den 39-åriga stjärnan behandla motorcykeln och sin omgivning med stor respekt.

"Jag inser behovet av att respektera de olika miljöer som jag kör i, men på den öppna vägen slappna jag av lite. Det är svårare i centrala London där vägarna i likhet med de flesta större städer är hektisk och du ständigt måste fokusera på andra trafikanter och inte bara på din egen körning."

För att njuta av den fulla potentialen hos K 1300 R, planerar Joseph att ta cykeln till banan vid första möjliga tillfälle.

"Det skulle vara en fantastisk upplevelse! Jag arbetade i närheten av Goodwood-banan nyligen och drömmer om att få dra en vända där. Jag tycker det är viktigt att jag kör på bana med K1300R en dag, då det annars är svårt att till fullo utnyttja motorcykelns potential. "

Som en fullvärdig medlem av Royal Shakespeare Company, är Joseph hemma på scenen, men det var med 1998 års välrenommerade film "Shakespeare in Love" han fick omedelbar och världsomfattande berömmelse. Detta följdes upp med sin roll i filmen "Elizabeth, historien om den forne drottningen av England.