För första gången på fyra år så var På två hjul mässan, i folkmun kallad MC-mässan tillbaka till Svenska Mässan i Göteborg. Här kan du läsa mer och kolla in ett antal bilder från eventet.

Ett stort antal utställare var på plats och mässan andades optimism. Per Johansson VD för McRF berättade vid pressträffen att trots att försäljningen av MC hade gått ner så hade inte antalet motorcyklar på vägarna minskat så det kändes som att branschen var på väg uppåt igen.

 fastbikes ptvhjul-8817

Mässhallarna fylldes med allt från motorcyklar av senaste modeller från de flesta av importörerna. Mässans värsting måste nog Ducati 1199 Panigale utses till, en cykel som stod högt placerat på ett podie där den den syndes väl och var omöjlig att provsitta.

- En sådan här skulle jag kunna tänka mig att ta med mig hem och åka på i sommar, sade Freddy Papunen när han tittade på den.

fastbikes ptvhjul-8875

Freddy Papunen och hans flickvän Linda Ljungehed gillade den nya Ducatin.

Robert Lavér trendspanade att äventyrscyklar skulle bli större och större, något som mässan bekräftade. Touratech hade en stor och maffig monter med allt och lite till för offroad och äventyrsentusiansten. KTM hade en av Marc Comas cyklar ståendes i sin monter och äventyrsmaskiner, både stora och små syndes i vart och varannat hörn. KTM visade även upp sin nya KTM 690 Duke, en läcker gatcykel för runt 70 papp. Räkna med att få se några sådana ute på vägarna i år!

fastbikes ptvhjul-8805

KTM:s uppdaterade 690 Duke hamnar på ett pris runt 70 000:-

 

fastbikes ptvhjul-8699

Cirkus Spektakulär hade stuntare på alla sorters tvåhjuliga fordon.

Cirkus Spektakulär hade precis som förra året hand om showen. Det bjöds på allt från trial, mc och mopedstunt till killar som gjorde volter. Givetvis lirades det live-musik från Sweet Collision. Man kan ju undra lite vad göteborgspubliken tänkte när de spelade norska bandet Turbonegros låt "City of Satan"...

 fastbikes ptvhjul-8906

MC-byggaren Adam Nestor byggde på sin nya woodie-cykel under hela mässan.

22-åringen, som redan är en legend inom MC-byggen i Sverige, Adam Nestor var på plats med sitt nya bygge, det första bygget där han utgår från en HD-motor.

- Jag kommer ju inte direkt bli färdig innan mässan är slut men jag hoppas på att ha den klar till Norrtälje. Det ska bli en woodie cykel, berättar den alltid lika trevlige Adam.

fastbikes ptvhjul-8976

Tony's Superbike Garage var på plats och visade upp Superbikes i massor.


Bredvid Adam befann sig Tonys Superbikegarage. Tony har samlat på sig superbikes från de senaste årtiondena och det är en imponerande samling som fick stor uppmärksamhet.

fastbikes ptvhjul-8979

Tonys egna favorit var Honda RC45.

- Större delen av året står cyklarna inpackade i ett garage, så det är kul att få visa upp de någon gång, berättar Tony, vars egen favorithoj är Hondas RC45:a.

 fastbikes ptvhjul-8846

Filip Backlund har bytt till grönt och Kawasaki inför 2012.

I Kawasakis monter mötte vi Roadracingföraren Filip Backlund. Efter att ha varit Suzuki trogen i många år hade han nu bytt till just Kawasaki. Han höll även lite föredrag och berättade om sitt liv som roadracingförare, och även en hel del om sina skador och om sina mål i framtiden.

- Förhoppningen är att om några år köra GP2. Moto GP vore ju givetvis kul men jag tror att GP2 är en tuffare och jämnare serie, det lockar mig, skrattade Filip.

fastbikes ptvhjul-8974

Touratech hade en stor och välbesökt monter där de bl.a. delade ut kataloger.

I en hall på nedervåningen och större delen av övervåningen var det försäljningsavdelning. Där kunde man hitta det mesta man kan tänka sig i MC-tillbehör men framförallt personlig utrustning till mycket förmånliga priser. Halva ordinariepriset var mer regel än undantag och den som kom och besökte mässan för att shoppa nytt till säsongen måste blivit nöjd, här fanns många tusenlappar att spara och ett stort utbud! Fräckaste nyheten inom personlig utrustning var ett helt nytt ryggskydd utvecklat av lundaföretaget Kori som när man parkerat cykeln kunde vecklas ut och användas som ryggsäck med plats för utrustningen, smidigt!

fastbikes ptvhjul-8997

På andra våning fanns klubb-byn.

På övervåningen huserade även klubb-byn där flera klubbar visade upp sig, bjöd på kaffe eller live-musik och pratade. Jag antar att det var många av medlemmarna där uppe som lämnade rösten i Göteborg för några dagar då det alltid var fullt av pratglada, nyfikna gäster i montrarna.

fastbikes ptvhjul-8707

Motörhead visade upp sina Victorycyklar tillsammans med lite instrument.

En monter man inte gick obemärkt förbi var annars Victorys ena monter där medlemmarna i Motörheads cyklar visades upp tillsammans med lite instrument! Både montern och cyklarna kändes hårdrock!

fastbikes ptvhjul-8709

Det ska synas vem man är när man kommer...

Det blev en mycket lugn inledning av mässan med cirka 4000 besökare på torsdagen som sedan ökade rejält till fredagen för att maxas med en kaotisk Lördag och rundades av med en lugnare söndag. Totalt 45037 besökare fanns på mässan. Nästa gång På två hjul arrangeras är platsen Stockholm igen och datumen är 24-27 januari 2013.

 fastbikes ptvhjul-8804

KTM Visade upp sin Freeride 350. En buscykel på under 100 kg.


fastbikes ptvhjul-8719

MCM hade utställning med en hel del läckra specialbyggen.


fastbikes ptvhjul-8745

Sweet Collision med Fredrik "Fredd" Johansson vid micken lirade under showen.


fastbikes ptvhjul-8751

"Om du släpper hojjen och springer förbi så gör jag en volt över då? Kör på det!"


fastbikes ptvhjul-8771

MX Josef stod för MC-stuntandet på sin Supermoto.


fastbikes ptvhjul-8794

Publiken jublade efter en bakåtvolt från en liten ramp.


fastbikes ptvhjul-8819

En ny koppling som är både snygg att se på och även extra hållbar med stålinlägg.


fastbikes ptvhjul-8823

MotoSpeed visade upp en ny modell av gaffelkrona med inbyggd styrdämpare. Tillverkare är givetvis svenska Öhlins.


fastbikes ptvhjul-8826

Victory hade två specialbyggen i sin monter.


fastbikes ptvhjul-8873

Sophie Von Wachenfeldt visade upp Kori ryggskyddet som kan förvandlas till en ryggsäck.


fastbikes ptvhjul-8908

Alla trivdes på mässan, stora som små...


fastbikes ptvhjul-9025

Patric Andersson och Ida Lantz visade upp den första svenska renodlade Flat-track cykeln, byggd på en XR600.


fastbikes ptvhjul-9063