Gottschalk före Danielsson under träningen.

Jocke blir fullsponsrad!

 


Klockan 17.00 i lördags kördes vårt kval inför KTM 690 SuperMono Cup. Fyra stycken glada fb-medlemmar gjorde upp på Örebro Supermoto Race Park vid Täby Motorstadion i Örebro. Snabbast av dem alla var hemmasonen Joakim Danielsson som nu får en fullsponsrad "styrning" på en KTM 690 Supermoto i samband med att KTM 690 SuperMono Cup körs på Gelleråsen i slutet av augusti.
Klicka för större bild

Vädret visade sin allra vackraste sida lagom till kvalet i lördags. På plats fanns Andreas Grieger från KTM Scandinavia som är huvudsponsor av evenemanget. Andreas hade tagit med sig två 690-racers med klibbiga slicks och däckvärmare.

Det visade sig även att vi hamnat mitt i ett supermotardträningsläger med en massa trevliga folk och maskiner. Till exempel Christofer Barrett som till vardags tävlar i Supermoto SM. Christofer är en livs levande ängel som försåg oss med ett transpondersystem för tidtagning. Stort Tack!
Vi vill även passa på att tacka generöse och gladlynte Linus "Mindraper" Bankler som påpassligt sponsrade med champagne till vinnaren... Vad vore vi utan er alla?
Klicka för större bild
Christofer Barrett

På plats fanns även de fyra finalisterna. De var ursprungligen fem men en av dem, närmare bestämt Andreas Burman, fick förhinder och kunde inte vara med.

Efter två uppvärmningspass på tio minuter vardera (där två ekipage körde samtidigt) fick förarna tillfälle att försöka sätta bästa varvtid. Spännvidden var stor, här fanns alltifrån Joakim Danielsson som tävlar i Supermoto SM till Samuel Peterson som aldrig tidigare kört bana. Körstilarna skilde sig också en hel del åt...

Joakim Danielsson
och Fredrik Fehler satsade på motardstil med släpande fötter medan Martin Gottschalk och Samuel Peterson körde med klassisk roadracingstil och uthängande knän. Här följer en kort presentation av förarna och de tider de presterade. Stort grattis till vinnaren Joakim Danielsson.
Klicka för större bild
Fredrik i sann motardstil.

1  - Joakim Danielsson, 32 år från Örebro. Till vardags busar han runt på en topptrimmad Husaberg 650. Han har tävlat i Supermotard SM under flera års tid, och vann amatörklassen i Beviks-cupen för några år sedan.
Vinnare på tiden 28.410 sekunder.

2 - Fredrik Fehler, 28-åring från Haninge strax söder om Stockholm. I stallet finns en KTM 990 Super Duke och en Husaberg 450 som används både som enduro- och motardhoj. Fredrik har aldrig tävlat men tar gärna en sväng på bana när tillfälle bjuds. 
Bästa tid: 30.010 (2) 
Klicka för större bild
Fredrik, Joakim, Samuel och Martin.


3 - Martin Gottschalk, 32 år från Kungälv. Han har aldrig tävlat i roadracing men svänger gärna runt med sin Ducati 748 på någon av Ducati-klubbens alla bandagar, och beskriver sig själv som en "kurvpundare"...
Bästa varvtid 30.410 (3)

4 - Samuel Peterson
, 28 år från Östhammar i Uppland. Tog körkort för motorcykel under 2006 och kör en KTM 950 Supermoto. Har aldrig tävlat och ingen tidigare erfarenhet av bankörning. 
Bästa varvtid = 33.310 (4)

Samtliga belönas med varsin cool KTM-fleecejacka ur 2009-års Power Wear-kollektion

 

Klicka för större bild
Fredrik och Martin skrattar åt skrapat handtag från deras vurpor.
Klicka för större bild
Fredrik Fehler pushar på hårt i vurpkurvan som han delar med Martin.
Klicka för större bild
Joakim Danielsson
Klicka för större bild
Fredrik Fehler
Klicka för större bild
Martin Gottschalk
Klicka för större bild
Samuel Peterson
Klicka för större bild
Joakim kör snabbt och snyggt =)
Klicka för större bild
Samuel blev av med banoskulden.
Klicka för större bild
Martin i vurpkurvan.
Klicka för större bild
Stilstudie av RR-räven Martin.