Kabutos hjälmar är nu tillgängliga på svenska marknaden  genom Grevens Motorcykeldelar AB. Fem hjälmmodeller från den japanska tillverkaren (förr känt som OGK) debuterar på MC-mässan i Göteborg den 23-26 januari. Där kommer man kunna besöka Grevens och Kabutos monter (F01:62) för att få en förstahandstitt.

Kabuto Helmets är inga nykomlingar i branschen utan startade sin produktion redan 1982, då känt som OGK. Hjälmarna är high-tech och med unika aerodynamiska egenskaper som lär vara svåra att finna på andra hjälmar. De fem hjälmmodellerna har olika inriktningar och allt från racerföraren till streetglidaren kan tillgodoses. 

 

Att MC-mässan i Göteborg blir starten för lanseringen är vältajmat då ett brett spektra av olika mc-folk brukar besöka mässan för inspiration och nyfikenhet. 

- Det har bara varit en fråga om timing och att hitta rätt distributör för Kabuto att stiga in på den svenska marknaden. Vi är mycket glada över att vi kunde erbjuda det som Kabuto ville ha ut av en distributör, kommenterar Rickard Haggren, VD för Grevens Motorcykeldelar.

Kabuto Europes Commercial Manager Micha de Vries (tidigare Ducati North Europe Director) kommenterar det nya samarbetet såhär: ”Vi har alltid jobbat hårt med Kabuto som varumärke och med utveckling – att hitta en partner i Sverige med samma värderingar som oss var en förutsättning”.

Även om Kabuto blir ett nytt märke i Sverige, är alltså OGK välkänt på andra marknader och är marknadsledande i Japan. Expansionen av Kabuto över Europa har pågått sedan 2011 och med centrallager för Europa i Den Haag, Holland är leveranstiderna korta. Sedan i början av hösten 2013 finns Kabuto även USA.

Priserna börjar på 1495 kr för den öppna touringhjälmen Avand II och upp till 4 995 kr för Kabutos racinghjälm FF-5V, priser som är mycket konkurrenskraftiga.

Två av modellerna är byggda på lättviktsmaterialet Termoplast (TPS) och två har skal som är byggda i avancerat kompositskal (ACT). Alla innehar COOLMAXs urtagbara och tvättbara inredning, och de är alla Pinlockförberedda. Andra unika egenskaper är Kabutos patenterade Wake Stabilizator aerodynamik samt patenterat snabbfäste för visirbyte.

Mer information om de olika modellerna hittas på  www.kabutohelmets.se.