Richa Touring C_Change

Nu kommer den belgiska tillverkaren Richa med en ny mc-jacka med c_change-membran. Membranet c_change från Schoeller ska göra jackan vind- och vattentät, samtidigt som den uppges andas 25 procent bättre än andra membran som finns på marknaden idag.

Membranet öppnar och stänger sig likt en tallkotte efter temperaturens skiftningar. Det innebär att överskottsvärmen bevaras vid kall väderlek och ventileras ut snabbare när det är varmt.

Det följsamma yttertyget är försett med NanoSphere-behandling – en teknik som läri nnebära att tyget är självrengörande. Vidare uppges att smuts och väta samlas på tygets yta och rinner av utan att lämna spår.

Jackan är i en sportig design där man haft moderna sport-touringmotorcyklar i åtanke. Den har urtagbart värmefoder och en rad praktiska fickor och justeringsmöjligheter. Jackan är försedd med CE-godkända skydd i axlar, armbågar och rygg.

Richa Touring c_change finns i grå-svart, svart samt i svart och fluorescerande gult. och kostar cirka 4995:-. Det finns även en tillhörande mc-byxa i samma material som kostar ca 3995:-.