Med över två års arbete av Michelins ingenjörer och med tester utförda av mer än 200 förare i sju länder lanseras nu MICHELIN Power Cup. Däcken är framtagna för bankörning och bygger på de senaste innovationerna inom motorcykelsporten för höghastighetskörning.

– Vårt team av ingenjörer har tillsammans med testförare arbetat för att ta fram en serie motorcykeldäck som möjliggör att föraren kan kombinera däcken utifrån sina specifika behov. Detta innebär att föraren kan välja mellan två olika typer av gummiblandningar till framdäcket och tre olika typer av gummiblandningar till bakdäcket beroende på temperatur i luft och vägunderlag, säger Anders Svensson, Nordisk marknadschef för motorcykeldäck på Michelin.

Förbättrad teknologi och avancerad design

MICHELIN Power Cup är framtagna för att ge maximal körglädje utan att kompromissa på säkerheten. Tack vare den slimmade designen uppges däcken inte bara ge bättre grepp i vägbanan utan även en större dragkraft vid acceleration. Dessutom har bakdäckens hölje fått en förbättrad struktur för att ge ett ökat grepp.

Framdäcket ska även ha blivit stabilare genom ändring i gördellagren och som samtidigt ska göra motorcykeln mer lättstyrd, inte minst vid inbromsningar.

MICHELIN Power Cup bygger på en tvåkomponentsteknologi 2CT. Dels är gummit mitt på däcket hårdare, något som ökar däckets livslängd. Gummit på skuldrorna är mjukare i syfte att maximera väggreppet i kurvor.

– Genom att kombinera innovation och racing kan vi hitta lösningar som inte bara ligger i framkant på marknaden utan även är testade i de mest extrema förhållandena. Allt som vi lär oss från att testa våra däck på några av de bästa banorna i världen har stor betydelse för kapaciteten och teknologin som tillämpas vid framtagandet av däck anpassade för normala vägar, fortsätter Anders Svensson.

Med förarens passion i sikte

MICHELIN Power Cup är en serie däck som sägs låta föraren hitta sin unika kombination av däck anpassad efter ändamålet. Bankörning och track-days, men med möjlighet för att också köra till och från banan.

– För många förare handlar kärleken till motorcykelsporten främst om den speciella körglädjen som upplevs på banan. För oss på Michelin är det av yttersta vikt att vi kan tillgodose detta samtidigt som vi levererar däck som även är säkra och med lång livslängd. Med MICHELIN Power Cup har vi hittat en kombination som gör att vi tar ett steg närmare den ultimata körupplevelsen, avslutar Anders Svensson på Michelin.

MICHELIN Power Cup introducerades på eftermarknaden våren 2012. Totalt kommer 12 olika dimensioner finnas tillgängliga på marknaden.