MICHELIN Commander II är ett nytt däck avsett för custom-motorcyklar.

För att möta motorcykelägarnas krav på längre hållbarhet har Michelin utvecklat en ny gummiblandning. Stommen i det nya däcket bygger på Silica Rain Technology (SRT) som är integrerat i däckets slitbana. Däckmönstret har utformats för att förebygga ojämnt slitage på däcket.

34-AR-commander2- Nya MICHELIN Commander II har nästan dubbel livslängd jämfört med dess direkta konkurrenter. Michelin har skapat en helt ny standard vad gäller hållbarhet utan att göra några kompromisser när det gäller våtgrepp, manöverförmåga och stabilitet, säger Anders Svensson marknadschef för motorcykeldäck i Norden.

MICHELIN Commander II uppges erbjuda både förbättrade manövreringsegenskaper och stabilitet. Den styvare stommen ska förbättra köregenskaperna samtidigt som ett bältlager av aramid lär öka slitstyrkan och bidra till en förbättrad stabilitet, även vid höga hastigheter.

De många längsgående spåren i slitbanemönstret ska hjälpa till att optimera evakueringen av vatten för bästa möjliga grepp på våta vägar.

Tretton dimensioner finns tillgängliga från september 2011 och ytterligare två dimensioner släpps i början av nästa år.